lauantaina, kesäkuuta 11, 2011

Lumipalloheisi ja kasvihuonekaveri

Ulkorakennuksen nurkalla kituuttava lumipalloheisi on "kasvanut aikuiseksi" ja teki tänä vuonna ensimmäiset lumipallonsa.


Se on aivan ihastuttava pensas / puu, mutta valitettavasti maa ei ole sille niin multaisaa ja ravinteikasta, että siitä kasvaisi oikein tuuhea pensas. Ja kun tarkastelin kukintoja ja lehtiä tarkemmin eilen, huomasin, että tyhmät öttiäiset olivat hyökänneet raukan kimppuun. Onko kokemusta mäntysuopaliuoksesta tai nokkosvedestä kirvojen ja muiden örkkien karkottamisen suhteen? Ostin pullon Spruzit-suihketta, joka on luonnonmukainen torjunta-aine tuhohyönteisille, mutta pullo hupeni aika nopeasti kirppojen hyökkäystä torjuessa. Rouskuttivat meinaan rucolaani ja sehän ei vaan kertakaikkiaan käy! 


Illalla ruukkuja siirrellessäni tapasin kasvihuoneessa uuden ystävän. Kysyin siltä: "voitko olla"? Ja kyllä se vähän aikaa voi ;)


Aika hiljainen ja hirmu rauhallinen kaveri. Ehkä vähän turhan jäykkis minun makuuni.


Mahtoi kaveria harmittaa, kun siinä seurustellessamme minikärpänen laskeutui hänen päänsä päälle! Vähän sama kun minun päähäni olisi tippunut pizzan pala...eikö?!


Viimeinen ostosalaatti meni toissapäivänä ja nyt olemme omillamme salaattien, tillien ja kesäsipulin suhteen. Niin ja mintun, jonka saanti on varmistettu monin puskin. Sitä kasvaa vähän joka nurkalla. "Mojitopensas"...


Nyt täytyy siirtyä pihalle nauttimaan toivottavasti tältä erää viimeisistä hellepäivistä. Kyllä olikin muuten hikinen viikko konttorilla, huh huh. Mietimme työkavereiden kanssa, että pehmeneekö aivot helteestä, sillä niin oli levoton meininki ja jutut itse kullakin. Melkein heti tämän jälkeen kaadoin kahvimaidon  vesilasiin. Ajatuksissani. Tai siis ilman ajatuksia. Tai jotain... :) No niin, aurinkoista lauantaita kaikille! Ja kiitoksia kovasti taas kaikille kommenteistanne - ootte ihania! - ja tervetuloa uudet lukijat!
SHARE:

6 kommenttia

  1. Voi kuin söötti tämä uusi vierailijasi:)
    Ihania nämä niin valkoiset kukkaset kerrassaan.
    Olen kyllä mäntysuopaliuosta ja toluliuosta kirvoihin kokeillut ja auttaakin ne.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Tulin heti vastavierailulle. Taisi olla eilen kun blogisi bongasin ja ajattelin juuri tänään tulla katsastamaan blogiasi oikein kunnolla. Aivan ihana. Löysin sut Heidin Aura blogin kautta ja taisit samaan aikaan löytää minut =) Höpöttelin tuonne omaan blogiinikin jotain vastausta, mutta päätin tulla tänne jatkamaan höpinöitä ehdottomasti=) Tulin kans lukijaksesi. Teidän talo on ihana ja sulla on ihania juttuja ja kuvia. Ja tuo synttärilahjasi. Aivan ihanat! Meillä on ihan hirveä talo kuume. Tänään mennä kolmatta kertaa katsomaan jos sitten siitä se oma tulisi. Myös rintamiestalo. Hyönteisten torjumisesta en osaa sanoa tähään mitään, kun ei ole suurempaa kokemusta. Mutta nyt kiehuu uudet perunat hellalla, joten pitää kiiruhtaa. Mukavaa viikonloppua ja auringonpaistetta sinulle! Tulen taas pian uudestaan =)

    VastaaPoista
  3. Minä olen ihan Raidia sumutellut. Mulla kun on kolmatta kesää maalla sireeni ja siihen iski kanssa jotkut ötökät, ja söivät lehdettömäksi. Nyt tänä keväänä oli viisas, ja raidia vaan, niin ötökät hävis. Tosin seuraan koko ajan , että tulevatko ne takas.

    VastaaPoista
  4. Kylläpä olikin rauhallinen kaveri, kun noin monta hyvää kuvaa ehtisit hänestä napata..:)

    VastaaPoista
  5. täällähän on kiva blogi! lumipalloheisi on kiva, mutta tosi usein harmina on kaikki ne öttiäiset.. joko mustia koppakuoriaisia tai sitten jotain ihme toukkia.. mä sumutin omani tänä keväänä jollain ötökän suoja aineella..ja silti oli tullut nyt toukkia (joskaan mustia pikkuisia ötökööitä ei nyt ole) on kokeiltu nokkosvettä ja mäntysuopavettä..ainut jolla on lähteneet, on raid :C

    VastaaPoista
  6. Heippa "vanhat" ja tervetuloa uudet lukijat! Kiitos kommenteistanne ja vinkeistä tuholaisten suhteen. Tänään hain Raidia...

    Suveliina: Hauska yhteensattuma - tervetuloa! =) Pidän peukkuja talojahtiin. On tuo talokuume kyllä joku käsittämätön tauti, kun se väliajoin vaivaa, vaikka olisikin jo kiva talo jne.... ;)

    akissfromthepast: mukavaa, kun löysit tänne ja kiitti ötökkävinkeistä! En sitten taida tuhlata aikaani mäntysuopa- ja nokkosvesien kanssa lotraamiseen... :)

    VastaaPoista