tiistaina, heinäkuuta 19, 2011

Pihahöpinöitä

Kaunis, mutta hirveä elämänlanka jatkaa nousuaan kohti korkeuksia. Laitoin sille kasvihuoneen seinustalle kiipeilytelineen, jota pitkin sopii mennä ja tulla. Kasvihuoneeseen - nou nou! Lisäksi olen laittanut elämänlankaa ruukkuihin ja saanut siitä kauniita köynnöksiä - ihan "ilmaiseksi". Enpä tiennyt moisesta(kaan) kasvista ennen tähän huusholliin muuttoa... Meillä sitä kasvaa pihassa ja sen reunoilla... paljon. Viljelylaatikot se on jättänyt onneksi rauhaan. Eihän se vaatinutkaan kuin pari pikkujuttua: pintamaan poiston, maisemointikankaan koko viljelyalueelle, juuriesteen laatikoihin, kokonaan uudet mullat ja kaupan päälle kivimurskeen laatikoiden väliin... Nyt kyllä bongaan heti, jos joku epeli yrittää tunkea vihreää päätään kivien välistä ;)


"Täällä ollaan! Voisko joku tulla pölyttämään mua?"


Kesäkurpitsan paritushommistani oli selkeästi kyllä apua. Parista pikkunakista on kasvanut jo lenkkimakkaran kokoisia =) Aika vaaleita tosin ovat. Mistä moinen? Pitäisikö lannoittaa rankemmalla kädellä? Vai vedenpuuteko vaivaa?

Broccoli sen sijaan voi vihreästi ja tuottaa söpöjä herkullisia nuppujaan. Ovat ne vaan niin paljon paremman makuisia kuin "elmukelmuun pakatut espanjalaiset serkkunsa"...


Tämä on joku kivikkokasvi. Nimeä en tiedä. Kaunis.


Malvat menivät mukkelismakkelis sateiden ansiosta. Ei hätää, pehtoori teki niille kuvan oton jälkeen puisen tuen ja nyt ollaan taas reippaasti pystyssä. Malva on siitä minulle erityisen mieluinen kasvi, kun se jaksaa kukkia niin pitkään ja on helppohoitoinen (lue: ei hoitoa). Sopii minulle ;) Kauniin värinenkin on ♥ 

Toinen ahkera ja pitkään kukkiva pihan perenna on taustalla keltaisena kikkaileva tarha-alpi. Herukat alkavat olla kypsiä ja kohta pääsee taas mehustuspuuhiin.


Yrteistä harvensin melkoisen satsin timjamia, minttua, ruohosipulia, rakuunaa ja persiljaa... Minttusatomme on sen verran mittava, että en taida pystyä juomaan niin paljon mojitoa, että saisin kaikki mintut käytettyä. Apuja tarvittaisiin ;) Ajattelin testata tänään minttusiirapin tekoa. Vaniljajätskiä ja minttusiirappia... oi nam! Ainakin namilta kuulostaa ;)


Pakko tunnustaa yksi juttu. Olen varmaan maailman surkein mustikanpoimija :( Olen jostain syystä vain aina inhonnut sitä puuhaa... Sama homma puolukoiden ja muiden pikkupapanoiden kanssa. Pienenä "kesäleirillä" (kesäsiirtolaksi tuota nimitettiin tuolloin meillä päin) täytyi jokaisen poimia viilipurkillinen mustikoita, jotta sai piirakkaa. Voi tuskaa. Ehkä siinä on se ongelma, että kärsivällisyyteni ei vain riitä, kun mustikat ovat niin pieniä ja purkki täyttyy turkasen hitaasti. Muuten kyllä tykkään hengailla metsässä ja RRRRRRAKASTAN poimia sieniä.


Tämä marjapoimuri ei varmaan mustikkaa tule näkemään. Ellen jostain syystä päihitä poimintakammoani. Lähti kirpparilta mukaan ihan muista syistä... ;D

Kivaa viikkoa teille kaikille!
SHARE:

9 kommenttia

  1. Elämänlanka on tosiaan sitkeä, meillä ei sitä onneksi ole. Toinen sitkeäköynnös, jota olen yrittänyt tuhota, on punakoiso. Voisinpa kokeilla sitä amppelissa tai jossain ruukussa, nyt se kiipeilee aronioitten seassa.

    Kauniin keltainen kukka makkarassa;)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, varsinkin tuo parsakaalin kehittyvä kukinto!

    VastaaPoista
  3. Pihajutut uppoaa muhun hyvin. Olen juuri möyrinyt pari päivää pihalla ja saanut tosi paljon aikaiseksi. Täälläkin on vähän elämänlankaongelmaa:(

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja tuo malva penkki on kaunis...tai silloin, kun olivat vielä pystyssä...☺☺
    Minusta malva on kaunis, jotenkin niin herkkän kaunis...ihana...☺

    VastaaPoista
  5. Kaunis on teidänkin piha. Paljon kukkia ja muuta katseltavaa. Meilläkin herukat ovat lähes kypsiä. Eilen juuri miehelle sanoin, että ensi viikolla poimitaan.... ainakin punaiset.

    VastaaPoista
  6. Viialan viila = Studio viila? :) Terkkui Satakunnast päi!

    VastaaPoista
  7. Kesän taikaa: Nyt on piru merrassa... Äsken kun tutkin kurpitsatilanteen, isoin makkara oli muuttunut ihan lötköksi ja keltaruskeaksi. Noukin sen käteen ja sehän lörtsähti poikki. Suutuspäissäni viskasin makkaran mäkeen. En tykkää! Täst ei tule nyt kyl mittää!

    Marsa: tattis ;) Äsken juuri poimin kukinnoista suurimmat, sillä osassa alkoi olla kukkasia! Ja sitten jouduin hajottamaan kaalit atomeiksi, sillä jokaisessa oli vähintään yksi toukka :( Huoh...

    Selma: pihalla möyriminen on ihan ihanaa, mutta nyt kyllä hieman turhauttaa, kun vihannekset ei tottele mua ;)

    Irmastiina: niin on! Kaunis ja on kukkinut ainakin kolmatta viikkoa.

    Mirva: mä joudun, tai pistän pehtoorin, poimimishommiin varmaan jo viikonloppuna. Jei... =)

    Kake: nimikkopoimuri... =D Tänks!

    VastaaPoista
  8. Meille vois lähettää ylimäärästä minttua ;)

    Ei vaan, kuivaa lehdet ja juo syksyllä ja talvella minttuteetä ♥

    VastaaPoista
  9. Sara: mä kun aattelin, että jos mojitolle joku tulisi... ;D Tein minttusiirappia tänään ja se vaikutti aika hyvältä. Pitää myös kuivata lehtiä ja pakastaakin niitä voi. Itsetehty minttutee kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista