sunnuntaina, elokuuta 28, 2011

Takaisin ruotuun

Ärsyttää. Meitsin tattimestat ovat rutikuivia! Ihan kuin ei olisi ikinä satanut. Sammal pöllyää, saappaan kärki ei kastu... Parin tunnin ankaran tattijahdin jälkeen sain riivittyä kasaan muutaman käyttökelpoisen tatin ja vähän kanttarelleja. Sadetta mun tateille ja heti! Joo ja tiedetään - Kymenlaaksossa on tatteja ja Porvoossa on tatteja ja ties missä on tatteja, mutta ei täällä!


Sipulit on nostettu kuivumaan. Pehtoori on ollut erittäin reipas marja-maija ja poiminut lähes kaikki karviaiset. Osti itselleen kirpparilta tehokkaamman työkalun, muovisen ;) Keitin sekamehua karviaisista, omenoista ja raparperistä. 


Kylvin keväällä myskimalvoja, jotka kukkivat nyt. Enpä silloin tajunnut, että nehän ovat melkein samoja, kuin ne mitä meillä on jo pensasaidallisen verran... ;) Lauantai meni torppaa jynssätessä. Pesin yhden keittiön ikkunankin, hah! Jostain on aloitettava. Parempi aloittaa kevyesti ;) Tekisi mieli vaihtaa tekstiilejä syksyisemmäksi, mutta en ole oikein vielä jotenkin sisäistänyt asiaa. Odotellaan siis inspiraatiota. Tai ehkä ensi viikoksi luvattu sään viileneminen tekee tehtävänsä?


Omenia on aivan hullun lailla. Kertokaa ihmeessä, jos teillä on hyviä ideoita, mihin niitä saisi kulumaan... Nämä omenamuffinssit ovat herkullisia, mutta niihin ei montaa omenaa uppoa ;) Mietin, jaksaisinko/viitsisinkö tehdä omenasiideriä... Se vähän kiinnostaisi. Onkohan kauhea homma? Täytyypä vähän googletella - heippa!


Mukavaa alkavaa viikkoa!
Ja kiitti aivan ihanista & mahtavista kommenteistanne!
SHARE:

13 kommenttia

  1. Meinasin jo sanoa "mutta meillä on omppuja...prkl!" mutta enpä sanokaan...olet jo huomannut ☺

    VastaaPoista
  2. Onko teidän lähellä mehuasemaa? Jos ei tosiaankaan jaksa soseuttaa, kuivata, hillota jne koko satoa, niin aika kätevästi mehuasemalla saa omput (ja/tai marjat) ihan käyttökelpoiseen muotoon.

    VastaaPoista
  3. Pidä omppus prkl... meilläkin on jauhosta ja kiinteetä ja talviomenaa ja mitä lie... =D)) Pitäiskö tehä vaihtarit? ;)

    VastaaPoista
  4. Niin toi eka oli Pepille... heh.

    Katjainkeri: Kiitos vinkistä! Täytyypä alkaa selvitellä. Kyl se on käynyt aiempina vuosina mielessä, mutta nyt vois tosiaan tsekata, missä lähin jne.

    VastaaPoista
  5. Omenasosetta, omenamehua, omenapiirakkaa, kauraomenapaistosta.....heh ;D
    Mä just tänään haikailin, että kunpa joku tulis ja lahjottais edes muutaman ompun, että saisin yhden paistoksen tehtyä "syksyn sadosta", kun ei se paistos vaan maistu samalle ostetuista ompuista ;(
    Eli laita tänne pari omppua tulemaan postissa! Otetaan ilolla vastaan..

    Ootpa ollut ahkera, mä pesin ikkunat viime viikolla ja tiiätkö, että ne on TAAS p....set!!! Mitä niitä suotta ees pesemään, kun ei ne kestä ees viikkoa puhtaana, prkl. Hullun hommaa siis.

    Ihanaa ja omenaista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Komppaan Liisaa noista ompuista... Täällä lueskelen, kuinka niitä on kaikilla liikaa, mutta valitettavasti puu ei ole kasvanut vielä lattiamme läpi kuin mainoksissa konsanaan ;) Harmi vaan ettei äidillä, eikä anopillakaan ole omalla pihalla omppupuuta, josta voisi lähes oman käden oikeudella käydä hakemassa...
    NIIN ja mä tekisin UUNIOMENIA! Helppoa ja nopeaa ku mikä :)

    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Oi, tätä ihanaa sadonkorjuuaikaa! Meillä on ollut viikonloppuna samat harrastukset!

    Omenapaistosta ja omenasosetta täällä ehdottelen!

    VastaaPoista
  8. Meillä taas ei omenoita pahemmin tule...mutta tatteja löytyy täältäkin...☺

    VastaaPoista
  9. Mulla on kans kaamea sieniongelma. Tahtoa olisi, mutta metsäkeijut eivät tahdo luopua omistaan. On niin kuivaa. Oikein ketuttaa lukea, kuin siellä ja täällä on niin kamalasti sieniä. AAAaaaarg!

    Tatteloita onneksi on pari purkillista kuivattuna, kiitos lähimetsän. Mä tahdon nyt torvisieniä, suppiksia ja hyviä rouskuja. Nih.

    VastaaPoista
  10. Meillä on kaksi vanhaa omenapuuta, joista toinen jo sai kamalan taakkansa alla katkaistua yhden paksun oksan... Taitavat mennä peurojen syötäväksi meidän liian omenat, kun hullukaan ei niitä saa käytettyä. Viime vuonna taisi tulla kokonaista 20 omppua, nyt satoja, satoja...

    Sienistä en pidä, mutta ei niitä kyllä metsissä näykään.

    Mukavaa maanantaita!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  11. Olisipa meilläkin omenoita. 2 pikkuistaa puuta, jotka eivät tehneet muuta kuin kukkia :(
    Täytyy kai perehtyä paremmin muutenkin kuinka niitä puita hoidetaan :D Ehkä sitten ensi vuonna..

    VastaaPoista
  12. Tatteja löytyy täältä rannikoltakin, tai ainakin meidän mökin pihalta. Jouduin oikein kysymään sienien nimet, kun en tiedä sienistä mitään :)

    Omppusiideriä ja -viiniä on tosi helppo tehdä. Kokeiltiin joskus "nuoruusvuosina" ;) Ohjeita on netti pullollaan.

    VastaaPoista
  13. Olen tainut löytää ns.sielunblogini! hehe ;) jään ehdottomasti lukijaksesi, ja nyt selailenkin blogiasi etiäpäin:)

    nyt on ainakin satanut! :)

    VastaaPoista