tiistaina, maaliskuuta 29, 2011

Dynamiittia...

Hei, tulin vain tänne näpyttelemään, että kiirettä pitää, eikä tässä oikein mitään uutta koti/sisustusrintamalla... ;) Ihanaa, kun päivät pitenivät kesäajan myötä ja nyt ehtii sentään valoisalla kotiin, ainakin useimmiten.

Olen tietoisesti vältellyt kirppareita ja aika hyvin pystynyt pitämään itselleni määräämäni "älä osta mitään -lupauksen", mutta viime perjantaina poikettiin ihan vain ohikulkumatkalla kirpparilla, josta sitten löytyi tämä puulaatikko.


Myönnettäköön, että puulaatikot vain yksinkertaisesti ovat heikkouteni. Ei voi vastustaa... Tämä dynamiittilaatikko ei ole (vielä) mikään varsinainen "vintage" (lapussa v. -86), mutta oikein kelpo laatikko vaikkapa pikkuiselle yrttiviljelmälle ;) Ja kun kysyin mieheltä: "ostanko?", vastaus oli että: "en minä ainakaan tuommoista kympillä tee". Joten ostin. =D
SHARE:

sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2011

Sunnuntaikuvia / Söndagsbilder viikko 12





Hauskaa sunnuntaita! - Have a nice Sunday!
SHARE:

lauantaina, maaliskuuta 26, 2011

Earth Hour


Kynttilän & läppärin näytön valossa...
SHARE:

Puusänky


Pari-kolme viikkoa sitten kirpputorilta raahaamani vanha puinen sänky oleilee saunan pukuhuoneessa ja odottelee kesävieraita - tai ainakin sitä yhtä, jolle pukuhuone on "ihan paras yöpymispaikka" =) Mietinnässä on, mitä sille tekisi. Tuunata vai ei? Joku tumma kuultomaali ei välttämättä olisi huono, sillä pinta on aika huonossa kunnossa. Naarmuja on jonkin verran ja ilmeisesti jotain maalikerrosta siitä on poistettu ja kummallisia valumajälkiäkin löytyy. Paikoitellen värisävy on nätti ruskea ja toisissa paikoissa valon osuessa "oikeaan kohtaan" ei niin nätti... semmoinen sinapinruskeaan taittava. Alunperin ajattelin, että voisi olla aika kiva mustalla kuultomaalilla käsiteltynä, mutta enää en ole siitäkään niin varma. Ruskea sopii kuitenkin aika hyvin pukuhuoneen värimaailmaan.



Pikkukuvissa näkyy hyvin sävyero: päädyssä väri on mielestäni nätti, mutta kun aurinko osuu tuohon laitaan, se on aika keltainen. Kertokaapa ihmeessä, mitä itse tekisitte tuolle. Vai antaisitteko olla näin? Yksi jalka ainakin täytyy jossain vaiheessa korjata - se on nimittäin 10 senttiä muita lyhyempi... ;D

Mukavaa lauantain jatkoa kaikille! =) 


I found this old wooden bed from flea market about three weeks ago. Now I am wondering should I repaint it or not. There are some scratches and marks all over and the color... well, it´s ok and not ok... It varies from nice antique brown to some weird mustard tones =) Let´s see what happens...
SHARE:

keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2011

Ylistys emalille!


Tänään ruoan jälkeen mies totesi: "Emali on kyllä nykyään aivan liian aliarvostettua keittiössä". Totta. Ei kaupoista taida oikein löytyä emalivuokia ja -astioita ruoanlaittoa varten. Koristekippoja ja kattiloita löytyy joitakin, mutta yleisesti lähes kaikki uunivuoat ja vastaavat ovat tänäpäivänä joko lasia tai keramiikkaa. 


Kirppareilta haalimani emaliastiat, -kattilat ja -vuoat ovat olleet meillä päivittäisessä käytössä. Kattiloissa keitellään perunoita, parsakaalia, milloin mitäkin. Isoissa uunivuoissa lasagnea ja muita uuniruokia. Ruusukulhoa käytän aina, kun leivon jotakin. Puhumattakaan mukeista, kupeista ja kulhoista, joihin voi laittaa kukkia, istuttaa taimia... ihan mitä vain!


Emaliastiat ovat yksinkertaisesti kestäviä, käytännöllisiä ja monipuolisia. Bonuksena tulee vielä niiden ulkonäkö, jonka vuoksi niitä olen haalinutkin. Harvaa muuta kattilaa tai vuokaa tulee muuten vain pidettyä esillä... =)


 enamel
SHARE:

tiistaina, maaliskuuta 22, 2011

Tiistaiteema: Konst / Taide


Vad är konst för dig?

For me art is... beauty of the nature, waterdrop on the flower, frost in the window, rust on the metal, foodprint in the sand, sunset on the beach, ocean... 

An old newspaper, industrial lamp, linen towel, vintage lace, warm wood...
Way to find a new life for an old thing. Art is here. It´s everywhere.
Check it out, folks! =)


Tiistain teemana Fabrikenissa kysellään: "Mitä taide on sinulle?"

Minulle se on... luonnon kauneus, kastepisara kukassa, kuura ikkunassa, ruoste metallissa, jalanjälki hiekassa, auringonlasku rannalla, meri...

Kellastunut sanomalehti, teollisuuslamppu, pellavapyyhe, vanha pitsi, lämmin puu...
Kyky löytää vanhalle esineelle uusi elämä. Taidetta on täällä ja sitä on kaikkialla.
Katsokaa vaikka! =)

Mikä sinulle on taidetta?
SHARE:

sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Jään päällä & jään alla... On the ice & under the ice


Upea keli houkutti tänään järvelle. En ollut ainoa. Jäällä oli kaikenlaista hiihtäjää, pilkkijää, kävelijää, auringonottajaa sekä sukeltajia.


Itsekin kävin jään alla pitkästä aikaa. Veden lämpö oli +2 astetta ja näkyvyys pinnan alla mahtava. 23 minuuttia tarkenin olla, sitten sormia paleli niin, että pintaan oli tultava. Pohjassa näkyi muutama ahven, kaksi kuollutta rapua, vesiperhosen toukkia ja kotiloita ;)


Mitä miettii yksinäinen sorsa?


Nice weather inspired people to go to the lake and enjoy the sun on the ice. I was there too and also under it. I took a fun and cold ice dive which I haven´t done for a very long time. The water temperature was +2 C and it took 23 minutes until I was freezing. But it was nice though... ;)
SHARE:

Sunnuntaikuvia / Söndagsbilder



Päivä paistaa jälleen! Ja kauniisti paistaakin. Kyllä se kevät sieltä...;)


Eilen ei ollut keväästä tietoakaan...


The spring is trying really hard to overpower the winter, I can feel it ;)
Yesterday we had lots of snow, today lots of sun.


Lisää sunnuntaikuvia löydät "Fabriikista"
SHARE:

lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Lumista lauantaita / Snowy Saturday

Nyt ei päivä lähde millään käyntiin. Roikun koneella, vaikka pitäisi siivota. Eka koneellinen pyykkiä odottaa koneessa ripustusta. Lunta sataa. Voi voi voi... Mitkäs fiilikset muilla? Kaakonkulmalla kuulemma paistoi vielä aurinko, täällä Pirkanmaalla lunta on tullut varmaan jo 10 senttiä. En tiedä tarkkaan, koska en halua mennä ulos. No, ei auta valittaminen.

Osaako joku sanoa näistä pikkukuusista, että voiko niitä istuttaa maahan keväällä? Vai mitä näille kuuluu tehdä?


Ostin ne joskus loka-marraskuussa Ikeasta ja koko tämän ajan ovat olleet kylmällä kuistilla kovillakin pakkasilla. En ole niitä edes kastellut ja hyvin näyttävät voivan. Neulastakaan ei ole tippunut. Mietin vain, että pitäisikö ne istuttaa johonkin, koska eivät varmaan tuossa pienessä ruukussakaan vuosikausia elä...?

Helmililja lähti eilen mukaan ruokakaupasta. Oli niin herttaisen näköinen ja vaikka koitan viettää "älä osta mitään" -päiviä, ei tuota voinut vastustaa... ;)


Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja alan siivoamaan. Pakko.

Mukavaa viikonloppua!


It´s snowing. Lots! Winter again :(
Low energy feeling is bothering me. I am hanging by the internet, wasting my time, drinking coffee... Hope it works. Have to beat that feeling and start to do something. Now!
Hope you have a nice weekend... ;)
SHARE:

torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Luonto kutsuu / Nature calls

Nyt se iski. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aivan hillitön hinku ja hurja halu. Päästä lumesta eroon. Laittaa saappaat jalkaan ja kävellä metsässä. Tai edes pihalla. Löytää ensimmäiset kevään merkit. Bongata leskenlehti tien varressa. Nähdä kurkiaura ja kuulla joutsenen huuto. Tulisit jo nopeasti kevät, jooko! 


Kuukausi vielä. Yllä oleva kuva, jossa pihan melkein ensimmäiset vihreät huolimattoman haravoijan jäljiltä ponnistavat, on otettu huhtikuun 20. päivä 2010.


Siitä pari viikkoa niin sinivuokot ja valkovuokot ilmestyvät pihaan. (6.5.2010)


Raparperin poikaset nousevat samaan aikaan, toukokuun alussa.


Viime vuotiset vuokralaisemme joutuivat etsimään itselleen toisen kämpän. Muuttivat talon yläpohjaan huhtikuun alussa. Parin viikon ajan sitä rymsteerausta kuunneltiin ja sitten pantiin luukut säppiin. Sinne jäivät naakat piipun päälle "uusien huonekalujensa" kanssa =) (kuva 16.4.2010)


Yhden kevään merkin olen jo bongannut. Minulle nimittäin kevään merkki on se, kun lokit tulevat talvilomiltaan takaisin tänne meidän korkeuksille. Kööpenhaminasta varmaan - tai missä ikinä talveaan viettävätkään... Yleensä tuo tapahtuu viimeistään 20.3. Tänä vuonna näin ensimmäiset lokit viime viikonloppuna.
SHARE:

keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Kaikenlaisia löytöjä / All kinds of bargains

Esittelen tässä taas hieman viime viikonlopun ja eilisenkin kirpparilöytöjä. Toivottavasti aihe ei jo kyllästytä... Nyt tosin tässä huushollissa olisi syytä hankintojen sijaan keskittyä enemmän esillepanoon ja vaikkapa pieneen kevätsiivoukseen ;)

I´ll show you some recent flea market bargains I made. I guess I need to concentrate on presentation and spring cleaning instead of purchasing more stuff.

Iiiiiiiso pärekori löytyi Kirpputori Salsasta Tampereelta. Hinta 6 euroa. Näitä olen nähnyt myytävän kirppareilla kahdenkympin puolin ja toisin. Pidin tätä siis kelpo löytönä. Käyttötarkoitus on vielä hieman hakusessa, mutta toimii ainakin vieraspetivaatteiden, tyynyjen ja sen semmoisten säilytyspaikkana.

Big old basket is fine for cushions, duvets etc. Price only 6 euros!



Suolakippo Sammon kirppikseltä. Oli aika ällö lakatun puun värinen. Sipaisin sen valkoiseksi ja liitutaulumaalia vähän etuosaan ja vot sie, hyvä tuli! Olen tämmöisestä haaveillut, mutta en ole ikinä raaskinut ostaa mitään semmoista vanhaa ja hienoa porsliinista mallia. Tämä ajaa saman asian ja itse asiassa hyvän asian ajaakin, sillä monesti pahviset suolapakkaukset fuskaavat ikävästi jostain nurkasta ja suolaa on pitkin pöytää ja hellaa. Oiva kapistus siis! Kiinnitän sen varmaan seinään tuon narukiinnityksen sijaan... ;)

The salt "box" is handy in the kitchen… I put some paint on it and voilá! It´s just perfect little thing. You know those leaking salt cardboard packages...?


Arabian Soma-sarja täydentyi tällä kertaa valkoisella pikkukulholla (3,40 e). Edellisenä viikonloppuna löysin ison keltaisen Soma-uunikulhon seitsemällä eurolla. Jostain syystä olen tätä nyt löytänyt edulliseen hintaan kirppareilta. Sopii minulle, sillä tämä on ainoa "oikea" astiasarja, jota löytyy kotoa ennestään enemmän kuin kaksi yksinäistä lautasta ;)

Sitten löytyi hyviä keittiö- ja laudepyyhkeitä, pari isoa emalivuokaa ja tuommoinen pikkukippo.

Some kitchen and sauna towels, enamel tins, cups and scoops…



Katselin näitä puisia lyhtyjä jo tammikuussa, mutta nyt kun ne olivat -70 % alessa ja hintaa jäi n. 8 euroa kappale, otin ne ilomielin matkaan lauantaina Prismasta. Jotenkin vain näin ne keväisenä, tai syksyisenä, iltana palamassa puutarhassa... Mies totesi näistä, että "ostit sitten tuommoiset linnunpöntöt" ;D

These wooden lanterns were on sale -70% and the price was only 8 euros each so I gladly took them home with me. Man called them "birdhouses ;)


Tässä hieman esimakua "the sängystä". Saunan pukuhuone on niin täynnä erinäistä romua (talvisäilössä olleet siellä... just juu... niinkuin sitä ei siellä muuten olisi!), että kokonaiskuvaa en vielä saanut otettua. Palataan asiaan toivottavasti viikonlopun jälkeen, jos sitä kevätsiivoa vaikka ehtisi pukuhuoneeseenkin tekemään. En lupaa kuitenkaan ;)

A quick taster of "the bed". Going back to the issue, hopefully after the weekend.



Mutta nyt täytyy mennä syömään, vanhaa kunnon jauheliha-perunasoselaatikkoa. Somassa kypsennettynä =)

And now some late dinner...


Mukavaa loppuiltaa ja viikon jatkoa kaikille!
Have a nice evening & week!
SHARE:

Pyynikin korkit

Löysin eilen kirpparilta supersomat porsliiniset pullonkorkit. Ovat niin kauniit ja vielä Pyynikki-tekstillä, joten pakkohan ne oli kotiuttaa. Näitä saisi löytyä enemmänkin. Ihan vaan koristeeksi... ;)


I found these super cute porcelain bottle caps from flea market. Pyynikki was a brewery in Tampere, Finland.
SHARE:

tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

TIISTAITEEMA / TISDAGSTEMA: "bokhyllor/byråer"

Fabrikenin tiistain teemana on tällä kertaa kirjahyllyt ja toimistot. Näyttää siltä, että toimistoni on siellä missä läppärini on. Toisinaan ruokailuhuoneen pöydän ääressä, toisinaan sohvalla, toisinaan sängyssä... kätevää, eikö vain?

You know the old saying: "My office is where my Macbook is"? ;) Seems like my office is sometimes in the dining room, sometimes on the sofa, sometimes in the bed... Oh, modern times!





SHARE:

maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Hoh hoyaa

Äidilläni oli joskus 80-luvulla kampaamossaan ihana isoposliinikukka, joka kiemurteli pitkin seiniä. Muistan ne oudot ja ihmeellisen näköiset kukat, jotka tuoksuivat hyvältä. Mihin mahtoikaan joutua tuo? Olen tässä nyt jonkun aikaa googletellut ja metsästänyt laihoin tuloksin posliinikukkaa ja Hoya Carnosaa, joka on juuri tuo Isoposliinikukka, jonka haluaisin. Huuto.netissä on jotakin Hoyaa myynnissä, mutta ei tuota lajiketta. Jos jollain sattuisi olemaan itsellään tai tutullaan tuota kasvia ja jos siitä liikenisi pikkuinen pistokas tai taimi, olisin enemmän kuin kiitollinen.


My mom had a big Hoya Carnosa in her hair salong way back in the 80´s. I remember the weird flowers and their nice smell... I have googled if I could buy this flower in Finland. So far not good. If anyone has this plant and is willing to give/sell a small piece for me I would be soooooo happy...
SHARE:

sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2011

Viikonloppuna

on kylvetty ohran siemeniä...


ihasteltu täydellisiä sitruunoita ja leivottu niistä piirasta (key lemon pie)...


tehty ihania kirppislöytöjä...



astioita, emalivuokia, alpakka-aterimia, iso pärekori...


nautittu auringosta...


pelattu kummipojan kanssa wiitä ja syöty karkkia =)


Muistatteko, kun mainitsin siitä täydellisestä vanhasta sängystä, jota en ostanut? No, jostain kumman syystä se oli taas ilmestynyt kirpparille. Olinko vähän äimänä! Ilmeisesti se oli ollut jemmattuna johonkin piiloon ja nostettu taas esille. Siellä se tänään odotti minua. Sattui vielä niin, että olin pakettiautolla liikenteessä. Kirpparin kiva setä auttoi sängyn autoon, minä hurautin kotiin ja sijoitin sängyn saunan pukuhuoneeseen. Kaikki palaset ikään kuin loksahtivat paikoilleen. Kai se sitten oli tarkoitettu minulle. Ja mies oli alunperinkin oikeassa sängyn suhteen toteamalla: "ei kai sitä kukaan hullu osta". Palaan kuvien kanssa myöhemmin asiaan ;)
SHARE: