keskiviikkona, helmikuuta 29, 2012

Karkauspäivänä

Ihanan keväinen ilma tänään! Aamulla ennen töihin lähtöä paisteli aurinko upeasti ja kerkesin näppäämään pari fotoakin. Muuten en sitten tänään(kään) valoisalla ehtinyt kotona olemaan. Onneksi valoisa aika pitenee päivä päivältä ja kohta alkaa aika, kun valosta saa nauttia vielä töiden ja jumpan jälkeenkin. 





Tein viikonloppuna peräti kaksi kellolöytöä kirppareilta. Yläpuolella tuunattuna ja alapuolella kellot alkuperäisessä asussaan. Toinen oli niin hienossa kunnossa (kupu oikein lasia ja nätti toimiva kello sisällä), että melkein jouduin puremaan hammasta, että raaskin sen purkaa... ;)


Aurinkoista ja keväistä viikon jatkoa (toivottavasti)!
SHARE:

tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Kuvaajan pikku apuri

Tänään postilaatikossa oli odottamassa pikkuruinen kirjekuori, josta löytyi hirrrrrveen kätevä pikkuruinen kaukosäädin kameraan. Nyt voi ottaa ei niin pikkuruisesta selästään kuvia vaikka samalla kun keittää soppaa ;D Ei ollenkaan pöllömpi värkki, ihastuin heti!


Maksoi eBayssa postikuluineen "huikeat" 1,80 e ;) Ostin kaksi. Toisen saa pikkuveli.

Kivaa viikonjatkoa kaikille ja teretulemast uudet lukijat :)
SHARE:

maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Herkkupiirakka

Ajoittain tulee pakottava tarve tehdä tätä taivaallista herkkua, Key lime pieta. Ihanaisen äklö, mutta limettisen raikas maku ja tahmainen koostumus ovat varsin koukuttava yhtälö - jos makeasta tykkää. Laitan tähän vielä ohjeen (taas... olenhan tätä aiemminkin markkinoinut), jos innostutte kokeilemaan.


Pohja:
12-14 Digestive-keksiä
100 g sulatettua margariinia

Täyte:
4 keltuaista
purkki kondensoitua maitoa (n. 400g)
1 dl limetistä tai sitruunasta puristettua mehua
hiukan raastettua kuorta

Hienonna keksit ja lisää joukkoon margariini. Taputtele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tai piirakkavuokaan. Paista pohjaa 10 min. 150°C:ssa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Vatkaa keltuaisia kulhossa hetken aikaa, että ne muuttuvat kuohkeammiksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää sitrusmehu ja kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 10 min. 175°C:ssa. Jäähdytä.

Piirakka on valmis nautittavaksi vaikka samana päivänä, muutaman tunnin päästä. Säilytä jääkaapissa ja tarjoile viileänä esim. vaniljaisen kermavaahdon kanssa.



Nam nam. Tällä lähtee pahempikin makeanhimo... :)
SHARE:

lauantaina, helmikuuta 18, 2012

Unimaisemat

Ihmeellinen uupumus vaivaa. Voisin vetää peiton korville ja herätä sitten joskus... krooh pyyh. Väsyneeseen teemaan sopii hyvin viime viikonloppuiselta Ikean käynniltä mukaan tarttuneet maisemalakanat.



Olen hiljaa mielessäni päättänyt, että uusia lakanoita ei tähän huusholliin ostettaisi, kun vanhojakin  on ihan riittämiin. Tässä se taas nähtiin meikäläisen päättäväisyys ja selkäranka :)


Mitenkäs teillä - tuleeko hommattua juttuja, vaikka olisi toisin päättänytkin?
SHARE:

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Mahoooton homma!

Tämmöinen kasa lappuja ilmestyi perjantai-iltana tilkkupeittoa varten. Äippä on neulonut oikein urakalla ja nyt mulla on aivan mahooooton homma sommitella ja yhdistellä palat peitoksi ;)


Peitto kasvaa näillä tilkuilla aivan uusiin mittasuhteisiin. Kiitti äippä! =)



Kiitos kaikille ihanista viesteistänne edelliseen postaukseen!
Mahtavaa, kun on tullut niin paljon uusia lukijoita ja kommentoijia - tervetuloa lämpimästi. 

Oikein kivaa alkavaa viikkoa teille kaikille!
SHARE:

torstaina, helmikuuta 09, 2012

Laatikoita


Bongasin joku aika sitten Prisman alen-alen-alesta neljän euron puulaatikoita. Väriyhdistelmä, fontti ja käyttötarkoitus ei ollut oikein mieleen, joten tuunailin laatikot enemmän oman näköisiksi. Arvatkaa mitä näihin kohta tulee? Kylvöksiä, tietennii! Siemeniä on jo osteltu ja nämähän ovat oikein sopivat niiden idätykseen. Lootiin täytyy vielä sopivan leimasimen/sabluunan löydyttyä painaa rehutiimin nimi, Herbs & Co. Voih, olispa jo kesä ja pääsis hommiin...


Kynttilälaatikosta "minikasvihuoneeksi" :) Tältä siis näyttivät ennen tuunausta.


Mukavaa viikon jatkoa!
SHARE:

maanantaina, helmikuuta 06, 2012

Hurjat haaveet

Sain HoOlta Lumivalkeaa-blogista hauskan haasteen:
"Kerro (ilman materiaalisyyllisyyttä), mitkä 5 tavaraa ostaisit, jos sinulla olisi kaikki maailman rahat."
Kiitos haasteesta, HoO. Oma listasi oli sellainen, jonka olisin voinut allekirjoittaa välittömästi! =)

En tiedä, ovatko nämä varsinaisesti "tavaroita", mutta materiallisuutta ei ainakaan puutu...

1. Oma majakka ja saari, siis majakkasaari :)
Kesät asuisin jossain päin Suomenlahtea vanhassa majakassa, joka olisi kunnostettu ja varusteltu toiveideni mukaan. Näkymä majakkani ikkunasta olisi aina tämmöinen:



2. Ökyvene (ja hyvä kapteeni+miehistö!)
Koska saarella kökkiminen alkaa ehkä pidemmän päälle kyllästyttämään, tarvitaan kunnon purkki, jolla porhaltaa... no vaikka saarelta toiselle! Joku tämmöinen vaatimaton:



3. Talviasunto jossain lämpimässä
En oikein osaa päättää, olisiko mun ihana talviasunto / beachresidenssini Floridassa, Filippiineillä, Välimeren rannalla, jollain Tyynenmeren saarella... vai missä. Tältä se kuitenkin voisi näyttää, noin niinku pääpiirteissään...



4. Helikopteri ja lupakirja
Tämä menee pehtoorille, mutta ajolupa toki tarvitaan myös mulle siltä varalta, että pehtoori ei ole ajokunnossa ;)


5. Teleportti... tai auto
Teleporttia kun ei taida kuitenkaan rahalla saada, ottaisin maanpäälliseen liikkumiseen jonkun kivan pirssin, mieluiten englantilaisen klassikon. Aristokraatin arvaamattomuuden tietäen, tarvitsen sille myös oman hovikorjaajan ;)


Jaguar Mark 1, 1958

Hauska haaste, täytyy sanoa. Toki toiveet olisivat aika lailla vaatimattomampia, jos joku lottovoitto tai äkkirikastuminen oikeasti sattuisi kohdalle. Silloin ehkä ostaisi itselle sen unelmatalon jostain realistisesta, mutta ihanasta, paikasta ja sen jälkeen jeesaisi lähimmäisiä.

Haasteisiin kuuluu aina antaa se eteenpäin, tässä tapauksessa viidelle bloggaajalle. Olen tässä aivan toivoton - minulla kestää niin monta päivää toteuttaa haaste, että siinä vaiheessa kaikki ovat sen jo saaneet muualta... Annan tämän nyt kuitenkin eteenpäin ao. blogeihin. Jos olet tämän jo saanut muualta tai toteuttanut, ei se mitään... ole hyvä kuitenkin ;)



Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!
Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!
SHARE:

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Runebergin torttuja á la Voikukkapelto:
Omenamuffinssit ylösalaisin lautaselle, päälle raparperihilloa ja sokerikuorrutetta. Nam!



Äänestämässä on käyty. Samalla reissulla ulkoilutin kameraa läheisellä koskella. Upea talvikeli ja pakkanenkin vähän inhimillisempi kuin eilen.




Nyt pönttöön ja tuikkuihin tulet ja sohvalle odottelemaan vaali-iltaa...


Heippa!
SHARE:

lauantaina, helmikuuta 04, 2012

Köyhän naisen kamera ja kitchenaid =)

Ostin järkkärin. A) kun halvalla sai ja B) koska pikkuvelikin hommasi.
Tarviiko parempia syitä? ;)

Malli on ihan "perus" eli Canon EOS 500D. Perus 18-55 mm putken lisäksi tuli 75-300 mm putki, joten ostos oli sinänsä ihan ok. Nyt sitten harjoitellaan ja etsitään hukassa olevia toimintoja...





Sitten tärkeämpiin asioihin - kirppislöytöihin. Löysin tänään mahtavan keittiövärkin. Pehtoori tiedusteli epäileväisenä, että mihinköhän aion ko. laitetta käyttää. No, kaikenlaiseen viipalointiin... lihan ja leivän. Ehkä... :) Värkki kaipaa vain totaalisen puhdistuksen. On seissyt jossain kosteassa varastossa ja teräkin on ihan ruosteessa, mutta jotenkin tuo tyyli ja muotoilu puhuttelee mua. Tulee mieleen köyhän naisen KitchenAid =D



Mahtaisiko kukaan tietää merkkiä? "Reweb..." jotain?


***** 

Huomasitteko kuvissa mitään eroa vanhan kameran räpsyihin (Canon G9)?
Omasta mielestäni kuvissa näkyy hieman se semmoinen, miten sitä nyt kuvailisi, "järkkärimäisyys", mutta muuten vaatii paljon harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua (ja erilaisia linssejä!), jotta tästä yltäisin jollekin muulle tasolle.
P.S. ja BTW muistin just, että oon muuten käynyt valokuvauskurssin koulussa siihen aikaan kun digikameroita ei oltu keksitty ja filmiä kehiteltiin pimiössä. Voin sanoa, että se jos mikä, oli siistiä! :)

Mukavaa illan jatkoa!
SHARE: