tiistaina, kesäkuuta 25, 2013

Kukkia ja googlejuttuja

Juhannus meni - kivaa oli. Superkuu paistoi - hieno oli. Helle tuli - huhhuh. Trooppinen sade yllätti aamulla - ihanaa, sada sada! No se tais loppua jo... Lämpötilasta ja kosteudesta päätellen voisi luulla olevansa Suomen sijasta sademetsässä.

Aika eksoottisen ja trooppisen näköinen on tämä lukinliljakin. Hah, kerrankin tiedän jonkun pihallamme kukkivan kukan nimen! Ehkä siksi, että itsehän sen olen istuttanut... :)

Väliaikatietoja ihmepuutarhasta: Kasvit tulivat viikko sitten. Sen jälkeen "hankkeelle" ei ole tapahtunut mitään. Kasvit on toki purettu lavalta, niitä on vaalittu ja kasteltu, mutta varsinainen toteutus joutuu nyt vielä hetken odottamaan. Kaivamista on sen verran paljon ja yksi kantokin täytyy nyppästä puiden alta pois, joten lapiohommat eivät ole vaihtoehto. Tarvitaan kaivuri. Samalla kun kaivuri pihaan otetaan, tarkoitus on kaivaa myös aitataimille urat. Kaivuuhommassa menee helposti päivä jos toinenkin, joten odotellaan nyt maltillisesti vielä hetki, että saadaan aikataulut mätsäämään ja kaivuri pihaan.

Kasvit ovat muuten tosi hienoja! Puut ovat isoja (ei todellakaan mitään pikkutaimia) ja marjapuskissa ja mansikoissa sekä pensasmustikoissa on paljon marjoja kypsymässä. Onpa omenapuissakin raakileita. Minua ilahduttaa todella paljon se, että ensi keväänä meilläkin taidetaan nauttia kauniista omena- ja kirsikkapuun kukista. Kiitos vielä Puutarha Tahvosille!

Northern Hi-Lights revontuliatsalea

Nämä söpöliinit bongasin tuolta meidän tien vierestä. Nyt ne on jo syöty :)



 Iltakalassa. Ekalla heitolla hauki! :)

Ainiin, se googlejuttu. Olin viikon verran ihan purjeissa, kun kuulin, että Google reader lopettaa toimintansa (1.7.2013). Luulin, että kyse on tuosta Lukijat/Seuraajat-kilkkeestä ja Bloggerin lukulistasta. Noup, tyhmä minä... Bloggerin lukuluettelo jatkaa edelleen normaaliin tapaan ja lukijat pysyvät, mutta se Google Reader tosiaan lopettaa. Jos joku seurailee blogeja sitä kautta, vaihtoehtona on vaikkapa Bloglovin. Lisäsin blogiini tuon Bloglovin-nappulan ja tulipahan tässä pikkupaniikissa itsekin tutustuttua tuohon palveluun. Ei vaikuta huonolta ollenkaan :)

Olen saanut läjäpäin haasteita ja tunnustuksia. Kiitos niistä aivan kauhiasti. Koitan vastailla jossain välissä. Huom. koitan... Huom. jossain välissä ;) Jossain välissä täytyisi myös maalailla lattioita, kaivaa pihaa, istuttaa kasveja, repiä pois viimeiset muovimatot, eristää seiniä, paneloida kylppäriä ja keittiön välitilakin on yllätysyllätys edelleen tekemättä. No, ehtiihän niitä... Ressitöntä viikonjatkoa! =)
SHARE:

19 kommenttia

  1. Aika mielenkiintoista, sinähän nyt jo melkein vastasit mun haasteeseen tässä!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja vastaillaan sitten kunnolla paremmalla ajalla ;)

      Poista
  2. Ehtii,ehtii,mihinkä meillä kiire olisi valmiissa maailmassa ;)
    Meillä ei ainakaan työt tekemällä lopu...
    Upeita kukkakuvia ja edellisen postauksen antiikit veti ihan hiljaiseksi.Hyvin on sukulaiset sattunu kohilleen...:)

    En oikein ole perillä Readerista, luotan omaan blogiluettelooni jonne tiheän kamman jälkeen jäävät ne parhaat yksilöt ;)

    Ressivapaata viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, samaa mottoa hoen hiljaa mielessäni. Ja työt ei tosiaan tekemällä lopu... ;D
      Ressitöntä viikkoa ja tosiaan - hyvää Jorman päivää sullekin! =)

      Poista
  3. Hieno tuo lilja, erilainen ja kiinnostavan näköinen. Kaunis tuo viimeisen kuvan maisema.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Enpäs yhtään tiennyt, millainen tuosta liljasta tulee. En edes muistanut googlettaa etukäteen!! Hauska yllätys =)

      Poista
  4. Mahtava lilja ja trooppista ilmanalaa piisaa täälläkin. Minä kyllä nautin. Tosi hieno tuo kalastuskuva ja saaliskin on ollut aikamoinen. Ihania hellepäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lilja on kyllä aika hauska. Trooppinen ilmanala ei ihan ole mun (eikä vauvankaan) juttu, mutta en valita... ainakaan paljoa ;D Kalaan kyllä tekisi mieli useamminkin, kun vaan ehtisi. Mukava saada edes vähän saalista :)

      Poista
  5. Mahtava lilja, noita täytyy itsekin hankkia (kaikkien niiden parinkymmenen listalla olevan muun homman/hankittavan lisäksi)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, kivahan noita on listata... sitten kun vielä keksisi kaikille ihanuuksille paikan. Mä olen jotenkin hirveän huono "näissä" asioissa... :)

      Poista
  6. Moro! Voi jysäys, sulla on siellä trooppiset sateet, isot taimet, upeat liljat ja kaikki muutkin herkut!

    Tääl Turus on kuivaa, hellettä ja pionit kukkii liian nopsaan ;(

    Mut kivaa on silti, ny nautitaan!

    VastaaPoista
  7. Mulla meinas mennä senat sakasin tänään töissä muutamaan otteeseen kunnolla milloin mistäkin syystä, yks niistä oli kun kesken puhelin samalla lueskelin sun postausta - pahuksen kalanainen :D
    Samaa huh-trooppista-hellettä täälläkin! Hyvää harjotusta Istanbuliin.....mihin ei nyt jostain syystä Lillasta yhtään hinkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kato pahus, samalla kun hörppäsin purkista saksalaista, painoin lähetä! Ei vielä pitänyt :)
      Kun mun piti sanomani, että tuskin maltan odottaa sun puutarhan syntyä! Muista nyt ottaa niitä ennen-kuvia, jookos!!

      Poista
    2. Hyvä, kun muistutitkin niistä ennen-jälkeen-kuvista. Arvannet, miten olisi käynyt :)
      Jaa ei Istanpuli nyt oikein houkuta? Se voipi olla vähän niin... Jatkossa muistat sitten varata reissut syksyyn taikka aikaiseen kevääseen, kun ei vielä pääse kuopsuttelemaan kultapiiskuja, mukulaleinikkejä tai mitä näitä sun rojekteja milloin onkaan ;D

      Poista
  8. Ihania kukkia ja kuvia!
    mä en tajuu noista readereista ja lovereista mitään, olis varmaan aika tutustua... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Juu, eihän noista meikäläinenkään mitään tajua ja siksi elinkin viikon verran epätoivon partaalla, kun luulin, että lukijat häippäsee ja blogien lukeminen ei enää onnistu... hehe. Ei pitäis pelotella moisilla... ;D

      Poista
  9. Hauska toi lukinlilja. Vähän niinku joku säästökukka, jossa ei oo pintaa koko matkalla vaan tollai rimpsuina vaan :D

    Ja kiitti kun valaisit tota reader-asiaa. Itsekin oon jo etukäteen surrut, kuinka lukijoiden kuvat häipyy. Oli jo haikee olo valmiiksi, mutta onneks turhaan.

    VastaaPoista
  10. Teetkö itse vai tuleeko joku tosi-tv:n poppoo tai muu porukka tekemään teille piharemppaa? Hienot kasvit odottavat. Varmasti tulee upea piha.

    VastaaPoista