maanantaina, elokuuta 05, 2013

Uusi huone

Terassimme on ollut tähän saakka varsinainen häpeäpilkku ja sikolätti. Eipä ole enää. Asemapäällikkö siivosi pois remonttiroinat, laudan- ja listanpätkät, sirkkelin, purut ja roskat ja pesi sen jälkeen terassin katon, lattian ja seinät. Tai siis tarkemmin ottaen kaiken mahdollisen, minkä pestä voi. Tulipa valoisaa, valkoista ja puhdasta. Mikä facelift. Mun ei tarvinnut kuin viritellä vähän verhoja somisteeksi, laittaa matot lattialle, kiikuttaa paviljongista ylimääräiset kalusteet ja voi ihanuutta - uusi lempihuone on valmis. Tässä on aika jees nauttia helteisistä päivistä ja pimeistä illoista.

Bongaa sormet!




Viime viikko oli varsinainen tehoviikko ja työleiri - joillain. Äitini oli täällä hääräilemässä ja poimi päiväpuhteena reilu parisenkymmentä litraa mustia viinimarjoja ja keräsi vadelmia lähipusikosta monta rasiallista. Omien sanojensa mukaan ei ole mikään marjanpoimija, mutta kyllä poiminta niin professionaalilta näytti ja tulosta syntyi, että moni ammattilainen kalpenisi rinnalla ;) Kiitoksia vielä kovasti - ilman apuja olisin vieläkin tuolla puskassa nyppimässä marjoja ja vatuista voisin vain haaveilla. Asemapäällikön terassin pesu lähti lapasesta sillä seurauksella, että nyt on koko talo pesty. Aika jännä miten erinäköinen siitä tulikin... Siis talosta ;) Näyttää ihan vastamaalatulta. Samalla tehokaksikko pesi kaikki ikkunatkin sisältä ja ulkoa ja asemapäällikkö laittoi tiivisteet ikkunoihin. Eilen tuo Versaillesin puutarhuri leikkasi vielä orapihlaja-aidat. Että vähän hommaa. Itse en olekaan saanut mitään merkittävää aikaiseksi...

Sunnuntaiajelulla bongasin pellon reunassa epämääräisen kasan, jonka päällimmäisenä oli vanha naulakko. Tohkeissani pyysin asemapäällikköä tekemään uparit, jotta voisin käydä tutkimassa naulakkoa tarkemmin ja mahdollisesti ottaa sen kyytiin. Asemapäällikkö suostui sillä ehdolla, että kävisin kysymässä luvan oletetulta kasan omistajalta. Niinpä kävin pimpottamassa viereisen talon ovikelloa ja pitkän tovin jälkeen mummo tuli avaamaan. Selitin asiani ja hetken päästä mentiin mummon kanssa peräkanaa kasalle. Niinhän se oli, että pojat olivat tehneet kasan aikomuksenaan polttaa se syksyn sateilla. Naulakko pelastui roviosta, eikä mummo ainakaan pahoillaan tuntunut asiasta olevan ;) Tarjosi vielä hetekoitakin, mutta niille mulla ei oikein ole nyt käyttöä, vaikka romuhamsterina toki jäikin vähän kaihertamaan, että oisko sittenkin pitänyt…

SHARE:

40 kommenttia

  1. Voih! Minä just haaveilin hetekasta, kun sen päällä voi pestä mattoja painepesurilla! Valuu näppärästi vesi läpi!

    VastaaPoista
  2. Niin joo, jäi se vielä sanomatta, että oikein viihtyisä terassi teillä näyttää olevan! Valokate pitää sateen pois ja päästää aurinkoa sisään kivasti! Meillä on ikkunat, hmm. ehkä vähän... Likaiset. Isännän hommaa se ikkunanpesu on meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Valokate on ihan jees, kunhan siinä ei ole reikiä.
      T: nim. ennen sateita pitäisi pari reikää paikata... :)

      Poista
  3. Sormet Bongattu. :D

    Makeen iso terde teillä ja katettu. Meilläkin, sitten joskus.. :)

    Toi naulakko on aika kiva ja kivalla tavalla saatu. Oma samanmoinen (projekti) oottaa autotallissa vähän korjailua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee ;D
      Terde on pituussuunnassa iso joo, mut jos ite tekisin, laittaisin leveyttä ainakin metrin verran enemmän niin olisi vähän toimivampi ja mahtuisi pöydät sun muut härpäkkeetkin ;)

      Naulakko oli kyllä iloinen yllätys. Mä taidan ensin vain pestä tämän ja miettiä sitten, kaipaako se muuta puunausta. Luulen, että jääpi näin...

      Poista
    2. Juu toi naulakkohan näyttää vielä hyväkuntoiselta. Mun omassa on käynyt joku pikku kaveri nakertamassa toisesta reunaa ja työkaluja sille kyllä pitää näyttää. Mielelläni säilyttäisin naulakon alkuperäisen värin sillä se on nätti, saas vaan nähdä kuin mun käy sen kans.. :)

      Kuis levee teil toi terde onkaan?

      Poista
    3. Terde mitattu. Tulos: 240 cm :)

      Poista
    4. Olitpa kiltti, kiitos. :) Tuliko kaamee suunnittelubuumi ku mitan kanssa heiluit terdellä? Hehe. Syy miksi kysyin tätä oli se että eräät kivat vanhemmat sukulaiseni kysyivät minulta neuvoa pienen pienen merenranta mökin terassin laajennukseen niin.. Tästä oli kovasti hyötyä. Tack så mycket!!!:D

      Poista
  4. vähän aikaa sai sormia bongailla =DD ihana!
    mahtava ilta-aurinko tunnelma !
    kohta sie varmaan ne hetekatki haet ;) ihana naulakko ! kannatti tehä uukkari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ärtymys ja kitinä ei tallentunut kuvaan, kun herraa pisti vähän harmittamaan moinen esteeksi laitettu penkki, jonka yli ei millään päässyt ;D
      Yritän unohtaa ne hemmetin hetekat. Mä en tartte, mutku... :)

      Poista
  5. Mie heti huomasin nuo pienet sormet :D
    Kuva sattui niin sopivasti ipadin ruutuun kun luin tekstiä!

    Mä kans haluan valokattee, semmoisen lippakioskin!! Siihen paviljongin tilalle siis.
    Puuttuu vaan tavarat jost tehdä ja tekijä. Piirustuksetkin olis jo päässä ja hyvä hansalankarikin olis. Kai mä sen ens kesäks saan :)

    Kohta alkaa olla omppuloisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulikin mieleen, että mun on pitänyt kysellä arvon herrasväeltä, että pitäiskö nää mun kuvat olla pienempiä...? Kun ei oikein tiedä. Pystykuvat ei ainakaan mun 13 tuuman macbookilla mahdu kokonaan ruudulle, että olisko syytä pienentää? Vai onko hyvä näin?

      Semmoinen lippakioski olisi niin unelma. Isäntä on kovasti suunnitellut ensi kesälle moista projektia, mutta kattoo nyt sit. Tuo paviljonkihan ei kestänyt edes kahta kuukautta, niin kuin veikkasinkin, ja sen tilalle olisi joku kiinteämpi ratkaisu aika kiva. Mä veikkaan, että sun toimeliaisuudella ja hyvän hanslankarin avustuksella ei mene aikaakaan, kun teidän kiska on auki.

      Poista
  6. Hei miten teidän talon pesu tapahtui? Meidän pitäisi myös pestä oma talo ja vinkkejä tarvitaan!! Jos vaikka vielä tänä kesänä ehtisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on semmoiset hyvät rakennustelineet, joilla pääsee näppärästi työskentelemään korkeammallekin. Painepullossa oli Tikkurilan huoltopesua, jonka isäntä ruiski seinään, antoi vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja huuhtoi sen jälkeen painepesurilla. Ei mikään mahdoton homma. Tuon kun viitsii tehdä muutaman vuoden välein, saa maalaustarvetta siirrettyä vuosilla. Luulisin :)

      Poista
  7. Ihana lisähuone! Auttavat kädet ovat aina tervetulleita, nyt ovat vitamiinit tallessa talven varalle.
    Hyvä, että naulakko pelastui roviolta, sillä on vielä paljon vuosia edessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. Ihanaa, kun ehdimme vielä tänä kesänä nauttimaan lisähuoneesta :) Vitamiinit on säilötty ja keitelty vitamiinijuomiksi ja hyytelöksi. Nam nam!

      Poista
  8. Onpa hieno. Lauantaina kun lähdin kohti Haminaa oli vielä autio terassi.
    Kyllä ootte ahkeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei ole enää autiota. Minen oo mikään ahkera. Itte oot! =)

      Poista
  9. Ihana valoisa terassi!ja Voitto siellä reenaa käsivoimia :D Tuossa on kiva olla pikkuisenkin kanssa; ei pääse karkaamaan, ainakaan heti.

    Hyvä kun sait apuvoimia ja mieshän sulla tuntuu olevan varsinainen työmyyrä.
    Ja ne on marjanpoimijat erikseen.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vähän piti virittää "aitoja" kumpaankin päätyyn, sillä rappuset ovat niiiin kiehtovat, että niitä tekee koko ajan mieli kiipeillä ;)
      Mies on kunnostautunut varsinaisena työmyyränä viime aikoina. Soijaa pukkaa pelkästä katselusta ;D

      Poista
  10. Olisit vaan köijännyt hetekatkin mukaasi, mulla on yksi vanha heteka piharakennuksen seinällä ja siihen olen kaavaillut kärhöä kiipeilemään! Näin jostain lehdestä aikoinaan sen idean ja näytti ihan huikeelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... Olen nähnyt niitä hetekan runkoja myös seinällä sisustuselementtinä ja hienoja ovat. Pitääks mun nyt hakea... =D

      Poista
  11. On tunnelmaa ja vielä hieno löytökin! Sua on lykästänyt :)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  12. Ihan mahtava löytö tuo naulakko!!!
    Blogissani on sinulle tunnustus: http://chokokanel.blogspot.fi/2013/08/blogitunnustus-kiitos.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oikein hyvä löytö ;)
      Voi kiitoksia paljon tunnustuksesta - olen otettu!

      Poista
  13. Olettepa olleet tehokkaita! Ihana kesähuone, tuolla on mukava viettää iltoja pitkälle syksyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai jotkut ovat olleet... ;) Kesähuone valmistui just hyvään aikaan - ei ainakaan yhtään liian aikaisin... ;)

      Poista
  14. Aivan ihana on kesähuone <3
    Ja tuo naulakko, huippu löytö!Kaikkea ne meinaakin polttaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3
      No niinpä! Taas heräsi romuharakka siihen todellisuuteen, että maaseudulla vajat ja ullakot ovat täynnä kaikkea ihanaa, mitä kukaan ei arvosta :/

      Poista
  15. Hetekat on häviävä perinnekalu-hae äkkiä talteen :) Ei oo sen paremapaa kun levittää matto hetekalla ja pestä painepesurilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hittolainen...:) Suostuisikohan isäntä hetekanhakureissulle... Pelkään kyllä, että tulee jyrkkä ei ;D)) Mutta jos perustelisi sen niin, että sitten KUN meillä on SE ihana vanha hirsinen saunarakennus/kesähuone pihalla, siellä olisi hetekat aika kivat ;)

      Poista
  16. Kuisti onkin ainoa asia, jota kaipaan vanhasta kodista, uudessa ei sellaista ole. Siellä on yhtä ihanaa juoda kevään aamuauringossa kupillinen teetä kuin syysmyräkällä lasillinen viiniä kynttilänvalossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja semmoinen vanha kunnon kuisti, mikä meilläkin oli vanhassa kodissa, olisi niin ihana... mutta kyllä tämä terassikin välttää :)

      Poista
  17. Voi mikä kuisti! Ollaanpa siellä reippaita :) Täällä vaan läähätellään ja laiskotellaan, vimppaa lomaviikkoa viedään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, mähän en edelleenkään oikein ole saanut mitään aikaiseksi. Kohta viedään itseltäkin viimeisiä viikkoja ja remppapaineet ja töihinpluu alkaa ahistaa, tu. Huomenna (ehkä!) pakotan asemapäällikön kantamaan mööpelit pois olohuoneesta ja sit se lähtee. Viimeinen feikkiparkettimuovimatto. Viimeiset persikkaboordit... Nostalgista. No, katotaan nyt, tapahtuuko huomenna, mut jos edes viikonlopun aikana.
      Hyviä läähätyksiä!

      Poista
    2. Voih! Raaskiks luopuu persikoista ??? :)

      Poista
  18. Oi kuinka kivalta näyttää!!
    Meillä terassi jäänyt vähälle käytölle tänä kesänä ja tällä hetkelle on kyllä sen näköinenkin,uuh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Terde on kyllä semmoinen paikka, että yllättävän nopeasti siihen kertyy kaikenlaista turhaa roinaa, jos on käyttämättä. Ja siivotakin sitä pitää, hitto vieköön ;D))

      Poista