perjantaina, joulukuuta 27, 2013

Joulun tunnelmat

Kiinnostaako ketään enää joulu? Aika vähän vissiin? Sama täällä, mutta palataan siihen sen verran, että kerron, että meillä joulu vieteltiin rennosti kotosalla lähinnä syöden ja lepäillen. Ei ulkoilua tai aktiviteetteja, vain laiskottelua ja herkuttelua :) Äitini tuoma kinkku oli ihan yliveto, muista herkuista puhumattakaan. 




Joulupukki toi pikkutontulle paljon kehittäviä leluja ja olohuoneen lattiamme onkin ollut joulun jälkeen yhtä duplomerta (jos se ei vielä ennen ollut…). Minäkin olin ollut ilmeisen kilttinä, sillä pukki toi mm. kameraan salaman. Nyt pystyy ottamaan hämärässäkin valoisia kuvia. Ihanaa - ei väliä onko yö vai päivä ;) Äitini kommentoi, että eikös se ole ihmisten huijaamista. No ei kai sillä teille niin väliä ole, mihin kellonaikaan jokin kuva on otettu? Vai onko? :) Tähän saakka ottamani kuvat on siis kuvattu ilman salamaa päivänvalolla Canon EOS 500D:llä. Jatkossa mukana on tarpeen vaatiessa Canon Speedlite 430EX II. Mäti- ja tuikkukuvat on kuvattu salamalla ja muut kuvat aikana ennen salamaa. Tiedossa on pientä reeniä. Jospa nyt salaman myötä saisi syyn lueskella kamerankin lukematta jäänyttä käyttöohjetta...

Mukavaa joulun jälkeistä eloa kaikille - ja hyvää synttäriä mun äipälle <3
SHARE:

20 kommenttia

  1. Ihania joulutunnelmia. :) Mulla olisi kameraan jonkinmoinen salama, mutta en ole vaivautunut opetteleen sen käyttöä. Ehkä nyt vois olla aika, kun on niin synkkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Mitenhän noiden kaikenmoisten teknisten vempainten käyttöohjeiden opiskelu tuntuu ajatuksenakin niin vastenmieliseltä... ;D)

      Poista
  2. Ihana fiilis tulee kuvista, teillä on ollut todella todella kaunis joulu :)

    Mitä tulee salamaan, varmasti hyvä olisi moinen itselläkin. Ei rajoittuis kuvailut tiettyyn aikaan, tai ainakaan julkaisukelpoiset kuvat. Ensin kuitenkin vähän päivitetympi malli kamerasta tulis kyseeseen :) Ehkä kaikki aikanaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!

      Tuosta salamasta on kyllä nyt jo ollut huimasti iloa ja hyötyä mm. vilkasta vekaraa kuvattaessa :) Saa ihanan tarkkoja ja valoisia kuvia. Aiemmin kuvat olivat aina epätarkkoja, kun malli ei pysynyt aloillaan :)

      Poista
  3. Herrkullisia kuvia :) salama ja ehkä hiukka isompi objektiivikin ovat täällä toivelistalla, vaan ei vielä tänä jouluna löytynyt paketista. toivossa on kuitenkin hyvä elää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti :)

      Kyllä noihin kameratarvikkeisiin vaan saa rahaa menemään... kalliita ovat :( Pidetään peukkuja, että mieluinen paketti vielä löytää tiensä sinnekin. Meikäläisen salamapaketti tuli muuten totaalisena yllätyksenä. En tajunnut sitä toivoa - enkä edes tiennyt tarvitsevani ennen kuin nyt...! ;D

      Poista
  4. Hyvää salamatreeniä sinne! Minä se täällä kuvailen pelkällä päivänvalolla, eli en tosiaan hirveästi juuri tähän aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista :) Nooh, kyllä ne päivät tästä taas valostuvat - yllättävän nopeastikin, vaikka nyt ei siltä tunnukaan. Ja kyllähän päivänvalo on aina päivänvalo. Jalusta ja pitkä valotusaika niin saapi ihmeitä aikaan ;)

      Poista
  5. Joulunne kuulostaa rentouttavalta ja mukavalta! Hyviä salamatreenejä sinulle ja onnellista tulevaa vuotta 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kovasti! Oikein ihanaa kohta alkavaa uutta vuotta sinullekin!

      Poista
  6. Oot osannut ottaa heti herkulliset kuvat! Mullekin pukki toi salaman, täytyisi vaan opetella säätämään sitä. Tuppaa tulemaan ylivalottuneita kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Jotenkin vieläkin olen ihan ihmeissäni siitä, että hämärässä pystyy ottamaan ei-tärähtäneitä kuvia... heh ;D Säädöt täälläkin ovat hakusessa, mutta ehkä me opitaan ;)

      Poista
  7. Upeita kuvia olet ottanut! Ja sama homma - en oikein osaa käyttää tuota salamaa. Ehkä tosiaan pitäisi kaivaa itsekin ohjekirja esiin :). Valoisa aika kun on tällä hetkellä aika kortilla kuvatessa. Ihanaa viikonloppua, hyvin jaksoi vielä katsella jouluisia otoksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta! =)
      Kyllä tuo salamahomma reeniä vaatii, ettei kuvista tule semmoisia "salamalla otetun" näköisiä. Eihän salama muutenkaan mielestäni oikeaa päivänvaloa päihitä, mutta auttaa vähemmän valoisissa tilanteissa ottamaan tarkkoja kuvia. Ohjekirja odottaa vielä avaamista... kyllä mä tästä joku päivä, huoh ;)
      Kiva, kun jaksoi katsella. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

      Poista
  8. Rennnolta ja herkulliselta kuullostaa joulunne, sellainen sen kuuluu ollakin :)
    Meillä laitettiin jo Nisset ja tontut kaappiin, kukat saivat jäädä.
    Pitäisköhän itsekin hankkia salama, nyt on jalusta/halogeenilamppu/valkoinen sateenvarjo-viritelmä, kun jotain kuvaa sisällä. Ja ulkona ei myöskään tuossa pimeydessä ja tihkusateessa kannata edes yrittää mitään kuvata. ehkä se salama olisi kätsympi.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, pienessä & tutussa porukassa ei tarvi ressata :)
      Meillä ei nissejä näkynyt ja kukatkin alkavat kohta olla ohi. Tähdet saavat vielä hetken loistaa paikoillaan.
      Salamaviritelmäsi kuulostaa ehkä hiukan työläältä, mutta toimivalta. Tosin ei välttämättä sovellu ulkokäyttöön... ;D

      Poista