tiistaina, joulukuuta 31, 2013

Vuosi taitaa olla kätelty kuntoon?

En ole niitä vielä tähän mennessä harrastanut, enkä tiedä tulenko koskaan harrastamaankaan - vuosikollaaseja. Kiva on katsella muiden omia, mutta omien tekemiseen ei viitseliäisyys vaan riitä. Muista syistä olen käynyt viime päivinä läpi valokuvia vuodelta 2013 ja jotenkin mulle tuli sellainen tunne, että kuvat kultaavat muistot… Tiedättekö, kämppä näyttää nätiltä (jopa persikkaseinillä!?) ja lapsi vaan olla möllöttää ja hymyilee ;D

Tämä mennyt vuosi on ollut aivan erilainen kuin mikään aiempi vuosi elämässäni. No ehkä yksi Voitto vähän muuttaa asioita ;) Tämä vuosi on ollut jotenkin myös erityisen silmiä avaava. Katsotaan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Jossain törmäsin tähän ja omin sen motokseni: "Today I will be happier than a bird with a french fry." Olkaa tekin <3





Viettäkää hyvä vuodenvaihde ja olkaa onnellisia. Asemapäällikkö lähettää kaikille tutuille terkkuja; kiitos ja anteeksi :D Lupaa kuulemma olla ensi vuonna parempi ja reippaampi työmies. Tänä vuonna ei ole enää mitään tehtävissä. Minä en lupaa mitään. Sanon vain, että kiitos. Ensi vuonna sitten taas… :)

Nyt se alkoi - naapurien välinen rakettisota. Menen ihailemaan :)
SHARE:

sunnuntaina, joulukuuta 29, 2013

Voi luonto...

Ootpas nyt vähän sekaisin. Vai mitä sanotte? Orvokkeja kukkapenkissä joulukuun lopussa! Nippu salaattia omalta kasvimaalta. Ripaus timjamia ja hieman tulikellukoita maljakkoon... ;)



Jäät ovat sulaneet järveltä ja jonkun huvipursi karkaa ihan just väljemmille vesille ;)

Ja jonkun ehkä uppoaa...

Ärsyttää nuo ihmisten rantaan unohtamat veneet. Mielelläni ottaisin käyttöön jonkun hyljätyn yksilön ensi kesän onkireissuille. Omaakaan viittis ostaa muutaman ahvenen takia... 

Eipä mulla muuta :) Leppoisia loppuvuoden päiviä <3
SHARE:

perjantaina, joulukuuta 27, 2013

Joulun tunnelmat

Kiinnostaako ketään enää joulu? Aika vähän vissiin? Sama täällä, mutta palataan siihen sen verran, että kerron, että meillä joulu vieteltiin rennosti kotosalla lähinnä syöden ja lepäillen. Ei ulkoilua tai aktiviteetteja, vain laiskottelua ja herkuttelua :) Äitini tuoma kinkku oli ihan yliveto, muista herkuista puhumattakaan. 




Joulupukki toi pikkutontulle paljon kehittäviä leluja ja olohuoneen lattiamme onkin ollut joulun jälkeen yhtä duplomerta (jos se ei vielä ennen ollut…). Minäkin olin ollut ilmeisen kilttinä, sillä pukki toi mm. kameraan salaman. Nyt pystyy ottamaan hämärässäkin valoisia kuvia. Ihanaa - ei väliä onko yö vai päivä ;) Äitini kommentoi, että eikös se ole ihmisten huijaamista. No ei kai sillä teille niin väliä ole, mihin kellonaikaan jokin kuva on otettu? Vai onko? :) Tähän saakka ottamani kuvat on siis kuvattu ilman salamaa päivänvalolla Canon EOS 500D:llä. Jatkossa mukana on tarpeen vaatiessa Canon Speedlite 430EX II. Mäti- ja tuikkukuvat on kuvattu salamalla ja muut kuvat aikana ennen salamaa. Tiedossa on pientä reeniä. Jospa nyt salaman myötä saisi syyn lueskella kamerankin lukematta jäänyttä käyttöohjetta...

Mukavaa joulun jälkeistä eloa kaikille - ja hyvää synttäriä mun äipälle <3
SHARE:

maanantaina, joulukuuta 23, 2013

Rauhallista joulua

Vuoden pimeimmät päivät ovat takana ja joulu ovella. "Olipa helppoa", totesi työkaveri, kun mainitsin perjantaina talvipäivänseisauksesta. Samaa mieltä. Syksy on mennyt semmoista haipakkaa, että tämä "neiti ajantaju" ei ole pysynyt perässä ollenkaan. Vastahan oli kesä… ihan hetki sitten oli elokuun loppu, Voitto meni hoitoon ja minä töihin… mitä tapahtui syksylle...?

Henkilökohtaisesti minua ei haittaa ollenkaan tämmöinen lokakuinen joulusää. En kaipaa lunta, mutta sitten kyllä harmittaa, jos sitä tulee helmikuun lopulla kolme metriä… että jos on tullakseen, sopii tulla nyt ;D Luontokin taitaa olla enemmän tai vähemmän sekaisin tästä trooppisesta talvisäästä. Helmililjan sipulit pukkaavat vihreitä versojaan, timjamia ajattelin kohta hakea kasvimaalta ja samalla huomasin, että se mangoldin näköinen salaatti, jonka nimeä en ikinä muista, puskee uutta kasvustoa vimmatusti ;) Eihän se haittaisi, vaikka viljelyä voisi tässä muodossa harrastaa läpi vuoden ;D






Näissä kuvissa ja tunnelmissa toivotan teille kaikille oikein ihanaa, tunnelmallista ja rauhallista joulua, rakkaat lukijat, ystävät ja tutut. Palaamme taas <3
SHARE:

perjantaina, joulukuuta 20, 2013

Rapeakuoriset "yön yli" -sämpylät

Blogimaailma tursuaa joulun alla toinen toistaan hienompia joululeivonnaisia ja -luomuksia, upeita piparkakkutaloja ja vaikka mitä herkkuja. Heitän vaatimattoman korteni kekoon. Tämä ohje ei ole pätkääkään jouluinen eikä varsinaisesti hivele silmääkään, mutta maistuu sitäkin herkullisemmalta. Tarviihan sitä kinkun alla olla jotain särvintäkin, vai mittee hä? =)

Tykkään ihan mielettömästi näistä ns. yön yli -ohjeista. Mikä onkaan helpompaa kuin sekoitella ainekset illalla kulhoon, pistää kulho yöksi jääkaappiin ja paistaa leipäset aamulla. Vaatii todella vähän vaivaa ja aikaa. Kuka nyt viitsii aamulla mitään leipomoa leikkiä, kun on muutakin ohjelmaa ;) Tietty vieläkin helpompaa on ostaa ne leivät kaupasta - joku viksu toteaisi - mutta eihän se ole sama asia. Enpä muuten muista, koska meillä on ostettu leipää syötäväksi (lukuunottamatta johonkin voileipäkakkuun joskus ostettua paahtoleivän känttyä). Itsetehdyt saaristolaisleipä ja maalaisleipä vuorotellen nautittuna ovat ajaneet asiansa. Ja hyvin ovat ajaneetkin - ei kyllästytä yhtään. Nyt kahden kovan joukkoon liittyy kolmas ohje, joka on pakko jakaa teillekin. Toissa viikonloppuna "serkkulassa" saimme maistaa Sikke Sumarin ohjeella tehtyjä rapeakuorisia sämpylöitä ja nehän veivät miun sytämmein ja kielen mennessään. Tässä ohje:

Rapeakuoriset sämpylät

7,5 dl vettä
25-30 g tuorehiivaa tai puolitoista pussia kuivahiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja (oman maun mukaan)
n. 10 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola lämpimään veteen ja lisää jauhot isolla lusikalla sekoittaen.

Älä laita kaikkea vehnäjauhoa kerralla, sillä jauhojen kuivuusaste vaihteee ja taikinan pitää olla melko löysää. Jauhoja voi muunnella maun mukaan, mutta niin kauan kuin vehnää on vähintään puolet, ajat ja lämpötilat pysyvät samana.

Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jätä jääkaappiin yöksi kohoamaan. Ota taikinaa kulhosta kahdella isolla lusikalla suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille, huiskauta päälle jauhoja, tee ristiviilto ja paista kuumassa uunissa 230°C n. 30-35min. Sämpylät ovat kovia uunista tullessaan, mutta ne pehmenevät juuri sopivasti ja silti kuori jää rapeaksi. Älä missään tapauksessa peitä liinalla, sillä sitten katoaa rapeus!

Kiitos ohjeesta, Sikke (<-- Sikke Sumarin blogi ja alkuperäinen ohje löytyy siis tuolta linkin takaa.) Kiitos vinkistä ja sämpylöistä, ihana kälyseni ;)

EDIT. Katso myös rapeakuoriset sämpylät vol 2. Ohjetta tarkistettu, suolan ja hiivan määrää vähennetty!

Joulupöytään kalaherkkujen kanssa suosittelen kuitenkin ehdottomasti sitä saaristolaisleipää. ;) Makea leipä sopii suolaisten kalojen kanssa niin täydellisesti...
SHARE:

lauantaina, joulukuuta 14, 2013

Kotona on ihmisen hyvä olla

Kyllä kuulkaa kotihiirtä sieppaa, kun ei ole ollut aikaa olla kotona rauhassa ja puuhastella omia juttuja. Olen tehnyt pitkää päivää töissä ja havahduin tänään siihen, että jouluhan on periaatteessa tosiaankin jo viikon päästä... damn. Arvatkaa onko lahjoja hommattu? Ei ole juu - enkä kai taida hommatakaan ;) Arvatkaa, onko koti koristeltu joulukuntoon? No eipä ole, ei. Enkä taida sitäkään tehdä. Tai no vähän. Mulle riittää pari tähteä ikkunassa ja pari pöytämallista versiota, tuikut, kynttilät, kävyt ja hajusintit. Vähän havun oksia vielä maljakkoon niin sehän ois hyvin pitkälti siinä ;)

Tänään keittiötä silmäillessäni keksin hyasinteille uusia mahtavia "ruukkuja". Peltiset Neuvosto-Viron aikaiset säilytyspurkithan ovat varsin jouluiset ja ylisöpöt. Kannet toimivat tuikkualusina ;)




Yritin ottaa yhdestä vuosi ja kaksi kuukautta vanhasta jääräpäästä tonttukuvia. Visiona, että oltais poseerattu silleen nätisti rottinkituolissa lampaantaljan päällä ja sitä rataa, tiedättehän. Joo varmana. Ehkä koitan huomenna uudelleen - ja sitten luovutan ;) Kun se tonttulakin kulkunenkin osoittautui vaan niin mielenkiintoiseksi... ;D On se vaan niin hassu ja suloinen tyyppi, vaikka välillä (=lue usein) melkoinen protestihenkilö onkin. Kehen lie tullut... :)

Minähän en ole työ- ja muilta kiireiltäni täällä blogimaailmassa ehtinyt sitten yhtään kikkailemaan. Kaikensuuntainen kommentointi  on ollut osaltani minimissä. Sori. Koitan tsempata ja käydä kurkkimassa, mitä teille ihanille kuuluu. Se on moro ny =)

SHARE:

tiistaina, joulukuuta 03, 2013

Kartografinen makuuhuone

Niin se joulukuu tulla jolkotti. Joulu- ja kaikki muutkin fiilikset ovat olleet vaihteeksi hakusessa, mutta kai tästä taas kohta innostutaan ja inspiroidutaan, kunhan ehditään :)

Mulla on vähän semmoinen tyyli, että kun jotain johonkin laitan, se on siinä ja pysyy - mikäli on hyväksi havaittu. Vaihtelen huonekalujen yms. paikkoja todella harvoin. Makuuhuoneeseen kaipasin kuitenkin vähän muutosta ja pölynkerääjän virkaa toimittanut seinähylly sai lähtöpassit (vaikka ihan kiva olikin Ikean spottivaloineen, joita ei kyllä koskaan käytetty...). Tilalle pääsi olohuoneen remontin jälkeen virattomaksi jäänyt kartta. Ja pallovalot. Oikein kiva. Tällä mennään.


Remonttipäivitys: Ei olla muutettu yläkertaan ;) Makuuhuone ja "lippuluukkuhuone" ovat oikeasti yhtä tilaa - aseman odotushuonetta. Edelliset asukkaat ovat jakaneet tilan kahdeksi huoneeksi ja samalla makuuhuoneen katto on madallettu. Madallus tullaan poistamaan, mutta sitä varten huone täytyy tyhjentää ja sängyt siirtää väliaikaisesti johonkin muualle. Kun nyt joulu (ja mahdolliset vieraat) on tulossa, ei hommaa oikein kannata edistää. Pääasia, että ulkoseinä on eristetty ja lämmintä piisaa. Sisäväliseinän kanssa pähkäillään vielä, että mitä sille oikein tehdään. Kai se lähtee... Sitten meillä on kyllä todella hervottoman kokoinen makkari... ;D

Huomenna on Tampereella Aleksis Kiven kadun tähti-iltamat - muistattehan? =)
SHARE: