maanantaina, lokakuuta 27, 2014

Jumitusta ja maalailua

Hommat tulevassa keittiössämme tuppaavat nyt jotenkin jumittamaan. Nuoresta putkimiehestä ei ole kuulunut yli kolmeen viikkoon mitään. Homma jäi viimeistelyä vaille valmiiksi ja sitten putkipoika vain katosi. Asiasta on käyty kirjeenvaihtoa ko. firman myyntimiehen kanssa, mutta edistystä ei ole tapahtunut. Pitäisi varmaan osata vaatia nopeampaa ja tehokkaampaa työtä. Firman edustajan lupaus kuitenkin oli, että työ hoitunee parissa työpäivässä, mutta nyt niitä putkia on väännelty jo yli pari kuukautta! Tosin kun työtahti on tuo mitä putkipojalla on ollut, varsinaisia tunteja tuon parin kuukauden aikana ei ole kertynyt kuin juuri sen parin päivän verran. Sikäli lupaus on siis pitänyt… :/ No, jäämme odottamaan, miten asia etenee. Tällä meiningillä voipi tulla jouluksi valmista, mutta en suinkaan puhu tästä joulusta :D

Muistattekos, kun saimme blogikierrokseltamme Hyvän Tuulen Puodista Country French -maaleja testattavaksi? Kaikki muut taisivat valita hennon vaaleita sävyjä, mutta meikäläinen otti rohkeasti toiseksi tummimman sävyn, Laavan. Minulla on joku ihme fiksaatio näihin tummiin seiniin ja kun keittiö on muuten niin valoisa ja iso, vetelin vastapainoksi toisen pitkän seinän Laavalla. Urakasta (jos nyt urakasta voi puhua) on jo muutama viikko aikaa, mutta en ole vain ehtinyt tänne saakka asiasta kuuluttamaan :)



Halusimme säilyttää seinässä vanhan, paikoitellen vähän reikäisenkin/paikatun, Ensopahvin ja siihen tuo Country Frenchin tuoma matta ja eläväinen pinta sopiikin mielestäni täydellisesti. Olen aiemmin maalaillut seiniä islantilaisilla Kalklitir-maaleilla ja tykästynyt niiden myötä kovasti kalkkimaaleihin ja niillä saatavaan jälkeen. Ne ovat niin helppoja ja mukavia, kun pensseliä ei tarvitse maalaamisen jälkeen kuin hieman huuhtaista. Luonnollisuus, ekologisuus ja hajuttomuus ovat tietysti iso plussa. Country Frenchin eduksi täytyy sanoa se, että valmis maali ei ole läheskään niin litkua kuin Kalklitir-maali eli sitä on huomattavasti kivempi maalata, kun roiskeita ei tarvitse varoa niin paljon. Lisäksi Country Frenchistä on saatavilla kaiken kaikkiaan 49 erilaista sävyä vaaleanpunaisesta keltaiseen ja valkoisesta mustaan, kun taas Kalklitir on keskittynyt erilaisiin harmaan sävyihin. Hintakin on Country Frenchissä enemmän kohdillaan eli jos kalkkimaalia mietitte, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kotimaista vaihtoehtoa!



Tällä kertaa käytin maalatessa telaa ja lopputulos oli aika tasainen, mutta kuitenkin mukavan elävä. Vastakkaisen ikkunaseinän maalaan Country Frenchin valkoisella Lumi-sävyllä ja lattiaan tulee Sateenkaarivärien lakkaöljymaalista hieman tummemmaksi sävytetty harmaa.

Vaikka hommat eivät konkreettisesti ole keittiössä edenneetkään viime aikoina, sain kuitenkin ajatuksen tasolla paljon tukea ja vahvistusta suunnitelmiini viime viikolla. Niitä olen tässä vähän kaipaillutkin. Ensin kävi kylässä ihana blogiystäväni Kati, jonka tyylitajuun ja makuun luotan täysin. Hänen kanssaan visioimme hieman keittiön kalusteita ja niiden väriä ja tulipa Katilta yksi mahtava ajatus kylmälaitteistakin - katsotaan toteutuuko ;) Sitten puimme keittiötä ihanan kälyni kanssa, joka myös on erittäin taitava sisustaja ja omaa erinomaisen maun. Viimeisen silauksen ja uskonvahvistuksen suunnitelmilleni antoi sisustussuunnittelija Liisa K, joka lupasi tehdä yhteisen suunnittelusessiomme pohjalta aiheesta vähän 3D-kuvia. Ihan mahtavaa! Jotenkin nämä "second opinionit" ja ideat tulivat tällä hetkellä niin tarpeeseen. Nyt olen taas varma kaikesta - ainakin hetken, ainakin tänään… ;) Ihan kaikki palaset eivät vielä ole kasassa, mutta sanoisin, että ainakin tärkeimmät toiminnallisuudet yms. on mietittynä. Muita juttuja ehtii ihmetellä ja lisäillä myöhemminkin.

Loppuun vielä jotain kaunista. Sain Katilta aivan ihanan oliivipuun, joka nyt kaunistaa olohuonettamme. Toivottavasti saan sen pidettyä lehdessä läpi talven <3



EDIT. Tekstiin liittyen vielä sellainen huomio, että Country French -maalit sekoitetaan helposti kalkkimaaleihin, niin kuin minäkin tein :) Kyseessä on kuitenkin kaksi erilaista tuotetta. Country French -tuotteissa sammutettu kalkki on vain sivuroolissa, kun taas kalkkimaaleissa se on pääaine. Lopputulos seinäpinnalla on hyvin samanlainen, mutta muutoin tuotteista löytyy kuitenkin paljon eroja.
SHARE:

25 kommenttia

  1. Olen aikanaan löytänyt tänne blogiiisi lakkaöljymaalia googlettamalla, kun mietimme lattiamaalijuttuja. Ja lakkaöljymaaliin päädyimme :)
    Ihana talo teillä! Ja keittiön seinä näyttää niin hyvältä. Tuo kalkkimaali onkin mielenkiintoinen tuttavuus, olen joskus kaupassa hypistellyt, mutten mihinkään sitä vielä kokeillut.
    Tsemppiä putkiasian kanssa...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtava kuulla! =) Kiitoksia paljon... putkimiehiä ilmestyi tänään oikein kaksin kappalein. Ehkä homma saadaan lähiaikoina päätökseen...

      Poista
  2. Hienot keittiön seinät! Jännityksellä odotan miltä valmis kokonaisuus näyttää!

    VastaaPoista
  3. Hieno - ja kiitos hyvästä vinkistä - nyt voin sitten tilailla kotimaasta maalit ei tarvitse naapurista asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun oli apua! Country French -maaleja löytyykin aika kivasti jälleenmyyjien verkkokaupoista ja kiviljalkaliikkeistä.

      Poista
  4. Voi ihana, tulee erilainen ja mielenkiintoinen! Jäädään seuraamaan lopputulosta.. (kuhan kaikki putkimiehet sun muun hoitaa oman osuutensa juu)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Putkimiehet saattavat saada osuutensa kuntoon ehkä jopa tällä viikolla. Peukkuja pidellen ;D

      Poista
  5. Tulleepi ihan hervottoman hyvän näköinen köökki!!
    Vaikka sitten vähän viiveelläkin :)
    Onneks mä olen joutunut himmailemaan omien maalailujen kanssa...ehtii suunnitella moneen kertaan ja muutta mieltäänkin vielä usein....palatakseen toivottavasti jo oleviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu-u, ja jos suunnitelmat kylmälaitteen kanssa toteutuvat, on luvassa tosi hervotonta meininkiä ;D

      Poista
  6. Tosiaankin!! Alkaa (kiitos vaan ) tuo musta ,laava , iskeä täälläkin! Lopputulosta ootellaan!!!

    VastaaPoista
  7. Keittiöstä tulee kyllä huikea!

    VastaaPoista
  8. Luulin, että jo kävin kirjoittamassa, että toi Laava oli kyllä nappi valinta. Olkoonkin, että Lumi kerkis siinä välissä aiheuttaa pientä lisäylläriä :)

    Ihanaa kun on noin paljon tilaa toteuttaa kaikenlaista kivaa. Vaikka siis en yhtään epäile, että olis koko ajan vaan kivaa ja kevyttä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi, Laava ja mitä näitä nyt on, eihän niissä paljoo sävyeroa... ;D
      Eilen kävimme katsomassa niin kivoja juttuja, mitä olisi tarjolla, että tila taitaakin loppua kesken...
      Kivaa ja kevyttähän tämä remontointi yleensä on, mutta toisinaan tökkii pahasti. Nyt taitaa olla se todellinen aallonpohjavaihe. Ens viikolla on otettava ryhtiliike. Sitten maalaan ainakin Lumi-seinän sekä lattian. Jep, näin on.

      Poista
  9. Hmm... voikohan noilla maalata takkaa, meillä kun on edelleen olkkarin takat maalaamatta..? Kun pitäis olla juurikin tuollainen vanhan ajan muoviton maali. Noissa oli kivasti värejäkin mistä valita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain vastauksen valmistajalta: voi! =)

      Poista
    2. Mahtavaa, kiitos paljon kun selvitit!! Nyt tarvitsee "enää" päättää takkojen värit :)

      Poista
  10. Apuaa, en ehkä kestä kuinka ihana keittiö teille tulee! Siis just nuo kaakelit ja tuo tumma seinä ja ja ja...voin kuvitella! Samat on suunnitelmat, saas nähdä kuinka samanlaista tulee täällä, hih. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan teidänkin keittiötä. Siitähän ei voi tulla kuin hieno!!

      Poista
  11. Voi että, kuinka ihana seinä ja keittiöstä(kin) tulee kerrassaan upea! Mua kiinnostaisi kokeilla kans tuollaista hieman rouhemapaa maalia. Täytyypä käydä kurkkimassa noita netistä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! Käyhän kurkkimassa. Vinkiksi vielä, että facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/countryfrenchpaint

      Poista
  12. Ahaaa. Tää maali on ihan uus tuttavuus mulle. Kiitos vinkistä :)

    Mutta siis miten mälsä toi teidän remppajumitustilanne. Plaaaaaah.
    Toivottavasti on ohi ennen hermojen menetystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain! =)
      Hermot menee lähinnä oman saamattomuuden kanssa...! Putkifirma teki ryhtiliikkeen ja lähetti kaksi putkipoikaa saattamaan homman päätökseen :)

      Poista