maanantaina, kesäkuuta 30, 2014

Mitäs sitten


Jaahans. Loma. Plääni: ei mitään... remontointia (lue: sen seuraamista) ja lapsen viihdytystä. Ajatukset vahvasti tulevassa. Tunnelmavalon takaa työlamppu ja Biltema-ovi. Kyllä tästä hyvä tulee.
SHARE:

torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Tulevaa keittiötä ja nykyistä olohuonetta

Tuleva keittiömme etenee pienin harppauksin. Tilan pystyy nyt hahmottamaan paremmin, kun väliseinä on purettu. Kattomadallus entisen makuuhuoneen puolelta lähti ensimmäisenä. Purku olikin odotettua siistimpi ja yllätys iloinen, kun vanha katto oli säilynyt hyvänä ja välttynyt pahemmilta koolauksilta ja naulan rei`iltä. Katsokaa, kuinka kauniin kiiltävä on tuo katon alkuperäinen maali!

Paaaaaljon on hommaa vielä edessä ennen kuin keittiöstä voi alkaa edes haaveilemaan. Suunnitelmia on kuitenkin jo hiukan pyöritelty. Välillä kaikki tuntuu ihan selkeältä ja näkemys siitä, mitä mihinkin tulee, on kristallinkirkas. Ja välillä tuntuu, että pää hajoaa. Onko muilla samoja fiiliksiä keittiösuunnittelun suhteen? Pitäisiköhän kääntyä ihan jonkun ammattilaisen puoleen? ;)



Olo- ja ruokailuhuoneen puolella ei ole tapahtunut mitään muutosta. Ei edes uutta mattoa ruokapöydän alle ole löytynyt.



Paikalliselta kirpparilta löytyi asemapäällikölle luettavaa: "Rakentajain kalenteri 1947"...

mutta varsinainen aarre on tämä: vanha VR:n puhelin. Ihana käly oli sen bongannut kirpparilta ja toi meille. Ihan mahtava - käly sekä puhelin ;)

Kivaa torstain jatkoa. Täällä pilkahtelee aurinko pilven raosta. Hui! =)
SHARE:

maanantaina, kesäkuuta 23, 2014

Hoya bella!


Kovin sateinen ja vilpoinen on keskikesän keli tänä vuonna. Parina päivänä on joutunut jopa alistumaan siihen tosiasiaan, että takka on laitettava päälle. Niin on kylyymä! Jos nyt haetaan taas jotain positiivista, sateista on toki kasveille ja luonnolle hyötyä ja kaivot eivät kuivu kesken kesän. Eikä tarvi kastella :) Mut joo, muuten voisi alkaa pikkuhiljaa jo lämpiämään. Eiköstäjookosta.

Pikkuposliinikukka Hoya Bella äityi kukkimaan. Suloisia hyväntuoksuisia kukkaterttuja on vaikka kuinka monta. Ihanaa! Nyt odottelen, koska vuorossa olisi iso posliinikukka. Ei taida tapahtua ihan lähiaikoina, mutta onpa mitä odotella.



Remontti etenee myös. Itse olen ollut jotenkin ihan epävireessä ja fiilikset nollassa, mutta onneksi joku jaksaa puurtaa ja edistää asioita. Kiitos, reipas asemapäällikkö. Ehkä ensi kerralla vilautan vähän tulevaa kyökkiämme.

SHARE:

maanantaina, kesäkuuta 16, 2014

Että semmoinen teltta

Sunnuntaina virittelin pitsiverhoja paviljonkiin, jonka tilasin muutama viikko sitten Saksasta. Vaihdoin kulahtaneisiin istuintyynyihin nätit päälliset ja laitoin liinankin pöydälle. Pistin kaiken oikein somaksi - eikö totta?

Tänään kun tulin töistä kotiin näky oli tämä. Voi pylly. En sitten viime vuodesta uskonut, että tällä pihalla ei telttailla. Liian avaraa ja tuulista. Käsittämätön puhuri oli valikoiden tehnyt tuhojaan pitkin poikin pihaa. Pojan uima-allas löytyi toiselta puolelta junarataa, viikonloppuna katosta puretut villat pitkin pihamaata. Muutama kukkaruukku oli kaatunut sieltä täältä ja mennyt rikki, mutta esim. terassin kaiteella olleet yrttipurkit olivat kaikki paikoillaan ja ehjänä. Käsittämätöntä. 


Tämän päivän tapahtuma ei juurikaan kohota muutenkin pohjamudissa rypevää puutarha- ja pihafiilistäni. Ehkä tästä joskus vielä noustaan...

Jos nyt jotain positiivista täytyy hakea, on tietty se, että paviljonki törmäsi tuohon terijoen salavaan eikä jatkanut matkaansa junaradalle tai mihinkään naapureiden pihoille. Ja mun keppi (joka roikkui pallovalojen kanssa paviljongin katosta) ei mennyt katki ;)
SHARE: