maanantaina, lokakuuta 05, 2015

Kylppäriremonttia odotellessa

Viikon päästä pitäisi alkaa yläkerran vessan remontti ja laajennus. Jipii! Hirvittävästä kasari-ysärikopista päästään vihdoin ja sinne tehdään myös suihku. Joskus myöhemmin olisi tarkoitus räjäyttää alakerran pesuhuone, joten siinä vaiheessa on ihan kiva pieni mukavuusseikka, että on olemassa toinen suihku ja vessa. Meiltä on vähän turhan pitkä matka pesulle uimahalliin (Tampereelle? Hämeenlinnaan?) ;)

Pinterestiin olen kerännyt paljon erilaisia fiiliskuvia kylpyhuoneista. Näkemys pintamateriaaleista on ihan selkeä: seiniin sama 15x15 cm valkoinen peruslaatta tummilla saumoilla, mikä keittiössämmekin on, ja lattiaan tummanharmaa tai musta hexacon-laatta vaaleilla saumoilla. Pyöreä peili on myös se juttu, mikä näissä kuvissa puhuttelee.






Alemmassa kuvassa näkyvä Kohlerin allas hanoineen on märkä uneni :D Onko kenelläkään kokemusta pesualtaiden ja hanojen sekä asiaankuuluvien kilkkeiden tilaamisesta Jenkeistä? Löysin verkkokaupan, joka toimittaa Suomeenkin, mutta onnistuuko niiden asentaminen Suomessa? Ei  uskalla ihan lonkalta tilata arvokasta tuotetta vaan todetakseen, ettei sitä saakaan täällä asentaa tms. No, jatkan asian selvittelyä... Kohlerin allas tulisi sitten vasta alakerran kylppäriin, joten kiirettä asian kanssa ei ole.



Tästä alla näkyvästä ihanuudesta lähdetään viikon päästä liikenteeseen. Huomatkaa kylpyhuoneystävällinen laminaattilattia...! Olen sentään n. kolme vuotta sitten vähän sisustanutkin täällä. Ihan siitä varsinaisesta lähtötilanteesta en nyt jaksa kaivaa kuvaa, mutta se 80-luvun Sinituotteen (?) peilikaappi oli jotain jäätävää. ;) Vaaleansininen Arabian pönttö ja allas ovat kyllä jo sen luokan retroa, että mietin pitäisikö ne jättää. Ehkei kuitenkaan... ;D Allas, pönttö ja suihkuhommelit pitäisi kai päättääkin sitten seuraavaksi.


Fiiliskuvat ovat Pinterestistä ja löytyvät Kylpyhuoneet-kansiostani (klik).

SHARE:

20 kommenttia

  1. Oi, tulipas kotoinen olo noita sinisiä retrohelmiä katsellessa. Meidän talosta löytyi samat keltaisina - hauskat, muttei sentään ikävöinnin arvoiset ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen kanssa, että vaikka noi tulisivatkin "muotiin", en jäisi ikävöimään ;)

      Poista
  2. Olen katsonut samaa allasta. Pelkään, että sen kuljetus maksaisi järisyttävästi, koska se PAINAA niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... saattaa vähän painaa ;) En ole vielä päässyt googlettelussakaan niin pitkälle, että olisin saanut selville myykö allasta mikään paikka Euroopassa, saati Suomessa. Tuskinpa.

      Poista
    2. Aika paljon mäkin googlasin...

      Poista
  3. No hienoja on suunnitelmat, tsemppiä noihin juttuihin. Täällä pitäisi aloitella samoja hommia siellä toisessa kodissa. :) By the way, päivitä uusi blogini osoite niin ohjaa tänne oikeaan osoitteeseen,
    sitä entistä kun ei enää ole olemassa. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti!
      No hups, täytyypäs ohjailla osoite oikein. Hyvä kun huomautit :)

      Poista
  4. www.idealo.de - kaveri tilasi KAIKEN sieltä raksa-aikana ja säästu useamopia tuhansia vrt Suomen hinnat. Kaikki tuli siististi toimitettuna kotiin.
    Toi Idealo toimii sillä perusteella, että kilpailuttaa kaikista edullisimman hinnan:)
    Löytyy merkkituotteista yms.
    T,Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - täytyy käydä kurkkimassa valikoimaa :)

      Poista
  5. noi on ihan kohta muodissa, värikkäät pöntöt meinaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookoo, säästän ne ja myyn sitten kovaan rahaan halukkaalle, heh! =D Kyllähän nuo värillisetkin oikeasti paluun tekevät varmaan jossain vaiheessa, mutta eivät mun vessaani ;)

      Poista
  6. Tuuppas joskus kattomasn mitkä laatat meidän yläkerran kylppäris ;) ovat ootelleet asennusta tossa lattialla kaks vuotta :)))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tietty samat - eihän ne nyt mitkään muutkaan voi olla (samikset!)!! =) Mutta eiks teillä jossain vessassa ookkin jo noi 15x15 peruslaatat? Ihan seinässäkin asti :)

      Poista
  7. Hassua kun on alkanut näkyä noita kuusikulmaisia laattoja, itselläni on 80-luvulla rempatussa kylppärissä lattiassa haluaisin moisista yökötyksistä eroon :D Tosin siihen vaikuttaa myös epäilyttävä kellertävänrusehtava väri, jos ne olisikin vaikka tummanharmaat...

    VastaaPoista
  8. Jes, mahtavia fiiliskuvia, jotka saavat inspiraation tosiaan nousemaan korkealle. Peukku kuusikulmaisille laatoille ja pyöreälle peilille :)

    VastaaPoista
  9. Meilläkin oli kertomasilainen 70-luvun vessa vihreällä wc-pöntöllä. Meillä alkaa kylpyhuoneremppa kohta ja etsin ideoita. Lasinen suihkuseinä on kyllä hieno!

    VastaaPoista
  10. Meillä alkaa kohta putkiremontti ja tulin hakemaan ideoita. Varmaan ongelmaksi tulee tuo erikoisjuttujen tilaaminen kauempaa ja myös varmistaa onko asennus mahdollista. Itsellä hyvin samanlainen maku kuin sinulla pintamateraalien suhteen.

    VastaaPoista
  11. Meilläkin täällä Vaasan suunnalla alkaa pian kylpyhuoneremontti. Kaikki menee uusiksi pinnoista hanoihin ja altaaseen. Tuo hexacon laatta näyttää upealta, pitääpä laittaa harkintaan!

    VastaaPoista
  12. Kivoja inspiraatiokuvia! Itsekin haaveilen tuollaisista hieman isommista laatoista ja tummilla saumoilla. Ensi keväänä olisi tarkoitus aloitella kylpyhuoneremonttia täällä Oulussa ja ainakin pinnat laitetaan ihan uusiksi. Voi tuollainen laminaatti on kyllä aikamoinen, varsinkin kylppärissä.

    VastaaPoista
  13. Kivoja erilaisia vaihtoehtoja. Ystäväni kylppäriin täällä Espoossa ollaan pian tekemässä LVI huolto ja hän laittaa samalla pintoja uusiksi. Olin hänelle hieman makutuomarina viikonloppuna ja katselimme juuri tuollaisia isompia valkoisia laattoja sekä rustiikkisia hanoja.

    VastaaPoista