keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2016

Epähuoneesta telkkarihuone

Tämmöisessä vanhassa asemarakennuksessa huoneet eivät ole asumisen kannalta aina ihan järkevimmästä päästä. Yksi epäkäytännöllisistä huoneistamme on "epähuoneeksi" ristitty välihuone, josta on kulku kylppäriin ja ruokailuhuoneeseen ja joka ei ole juuri koolla pilattu. Kolmen vuoden aikana siinä on ollut ties mitä viritystä, mutta käyttämättä se on aina jäänyt. Paitsi silloin kun se oli pojan leikkihuone, mutta sepä vasta epäkäytännöllisyyden huippu olikin, kun lelu- ja roinameren keskeltä sai puikkelehtia sinne kylpyhuoneeseen.
Noh. Nyt asia on ratkaistu sillä, että löhösohva siirrettiin epähuoneeseen. Samoin telkkari. Ja mitä tapahtuu, kun telkkari siirtyy (toista ei siis ole - VIELÄ!). Siirtyy ihmiset myös :D Nyt epähuoneessa on ensimmäistä kertaa elämää, kun koko nelihenkinen perhe ahtautuu aseman pienimpään ja pimeimpään huoneeseen. Käyttämättä on minun uusi ihana, iso, valoisa, kivannäköinen olohuoneeni... :D)

Hankintalistalla nyt: toinen telkkari. Ihan vaan tasapainon ja fengshuin vuoksi... =)
SHARE:

19 kommenttia

  1. Ihanan kotoisan näköistä! Eikä siis ihme että jengi on siirtynyt tänne. :)

    VastaaPoista
  2. Jopas ny postausta pukkaa :).

    Meillä on telkkareitten kans päinvastainen suunta. Kolme tarttis myydä ennenkuin ukkeli saa luvan ostaa sen uuden ja suuren, mitä on nyt hokenu kyllästymiseen asti. Ei kuulemma muuten pysty enää kattoon kiakkoo...

    Kiva tuli epähuoneesta. En oo varma, olenko sitä ennen nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin pukkaa! Aattelin jo, että kehtaako sitä nyt edes joka päivä postata... mutta kun en osaa näitä juttuja oikein pantatakaan. Postataan nyt kun huvittaa ja sitten ollaan taas jossain kiven alla seuraavat kolme viikkoa... ;)

      Me ollaan nyt tutkittu telkkareiden ihmeellistä sielunelämää MONTA iltaa. Olisi kiva, jos tietyt jutut toimisivat, mutta näyttää olevan vaikea löytää semmoista. Tietysti tässäkin asiassa pätee vanha totuus, että rahalla saa, mutta jos ihan jotain semmoista kohtuuhintaista ja ennen kaikkea kohtuukokoista (ei siis mitään 70 tuumaista) etsii, ni ei o kuule heleppoo! En ihmettele, että ukkeli vaan hokee eikä saa telkkaa hommattua :D

      Tämmöinen oli epähuone silloin kun se oli rempattu ja ekan kerran laitettu "nätiksi". Mut eihän siellä kukaan ikinä ton teletappikuvan ottamisen jälkeen ollut:
      http://voikukkapelto.blogspot.fi/2013/04/nostalgiahuone.html

      Poista
  3. No mutta! Jospas epähuoneesta tulikin varsinainen ei-epähuone, hyvin kutsuva. Ei yhtään ihme, ettädiellä viihdytään.
    Sä olet tuon mustan hyllynkin ehtinyt sinne hommata :) ( minä sitä kuolaan, mutta...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain. Kyllä siellä on nyt ainakin sattuneesta syystä viihdytty ;)
      Juu, ostin ton mustan hyllyn samalla toissapäiväisellä ikea-reissullani. Totakaan ei ollut tavaratalossa missään esillä ja hyllyssä tasan 2 kpl. Pakko oli ostaa, että sai silmää häiritsevät rumat putket pois silmistä ;)

      Poista
  4. Tulipa kiva huone! Ihastelin myös edellisen postauksen vihreää ja valoisaa olohuonetta. Toi musta Ikean hylly on myös kiva. Mietin sitä meille keittiöön, mutta päätinkin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja ostinkin toisenlaiset avohyllyt.

    VastaaPoista
  5. Fengshuin vuoksi meillä on vain yksi telkkari, sekin tv-huoneessa :) Olkkarissa ei ole telkkaria ollenkaan. Välillä (onneksi harvoin) ahtaudumme kaikki 7 (tai 8, jos pojan tyttöystäväkin on paikalla) 15 neliön telkkarihuoneeseen :)

    Kiva blogi ja kaunis koti sinulla!

    -Riikka

    VastaaPoista
  6. Kiva huone ja todella sen oloinen minne on kiva kömpiä loikoilemaan perheen kesken ❤️

    VastaaPoista
  7. Ihanan pesämäinen huone. Ehkä nyt huone on saanut virallisen käyttötarkoituksen. Kaunis kaappikello. Hyvä muutos, tykkään!

    VastaaPoista
  8. Sehän on oikeen kutsuva paikka :)

    VastaaPoista
  9. Hieno! Meilläkin on epähuone, joka on kylläkin kokonainen huone, mutta epäselvä käyttötarkoitukseltaan. Ensin se oli työhuone, josta mies haikaili musiikinkuunteluhuonetta. Sitten se vaihtui keskimmäisen lapsen nukkumishuoneeksi. Nyt se on taas työhuoneen roolissa, mutta siellä leijailee myös ruokapöytä. Haluaisin siitä ruokailuhuoneen. Tai että keittiö siirrettäisiin sinne. Todellisuudessa se on koko ajan ollut ennemminkin romuvarasto :-/

    VastaaPoista
  10. Minähän viihtysin tuolla oikein hyvin :)

    VastaaPoista
  11. Meilläkin on ns.välihuone - jota myös työhuoneeksi kutsutaan - huoneessa on yksi ikkuna ja kolme ovea - tuo epähuone on mitä parhain nimi :) Teillä siitä tuli hieno, meillä kuljetaan läpi tai pysähdytään koneelle.

    VastaaPoista
  12. Kyllä näyttää kivalle ja niin loikoisalle. Hei sulla on toi hylly, mä niin ihastuin tohon että melkeen on pakko käydä kattomas joku päivä muuttaisko tommonen meillekki. :)

    VastaaPoista
  13. No pitäähän ne fengshuit olla kunnossa! :D
    Meillä lapset vonkaa kovasti telkkareita omiin huoneisiin - ei tule tapahtumaan! (tosin, voi sitä you tubea tuijottaa toki kännykän ruudultakin, mutta silti..)
    Kaunista ja viihtyisää siellä on! <3
    Ilosta oloa! <3

    VastaaPoista
  14. Kyllä on mahdottoman upea epähuone ♥️

    VastaaPoista
  15. Näyttääpäs kivalta! Epähuone on kyllä just hyvä termi tuollaiselle "ylimääräiselle" monikäyttötilalle. Meillä on kellarissa nyt yks (uusi sellainen) ja mun työhuone/vierashuone/pianohuone toinen sellainen. Meidän toinen telkkari myös mystisesti seilaa kodissa ees taas, ja nyt se ois ruuvattuna tähän työhuoneen seinään - nätisti just pianon yläpuolelle... Pakko sanoa, että ei ole kyllä fengshuit ihan justiinsa nyt :D

    Mut kivointahan kodissa on just vaan testailla ja kokeilla kaikkee!

    VastaaPoista
  16. Ihanan viihtyisän huoneen olette luoneet! Itsekin olen jo pidemmän aikaa haaveillut, että muuntaisimme jo kotoa pois muuttaneen pojan huoneen telkkarihuoneeksi. Sinne sitten pehmeä sohva ja iso led screen niin kyllä kelpaisi viettää leffailtoja.

    VastaaPoista