sunnuntaina, elokuuta 19, 2012

Yks jordanialainen ja pari opetustaulua

Reilu viikko sitten roudasin paikalliselta kirpparilta kotiin yhden laatikon. Kyseessä ei ole mikä tahansa perus-peltilaatikko vaan ehta jordanialainen ammuslaatikko :) Kyllä alkoi taas mielikuvitus laukkaamaan, kun mietin miten "jortaanialainen" on päätynyt tänne meidän kirppikselle... Sisällä laatikossa oli (on vieläkin) vuoden 1983 Aamulehti (jossa kerrotaan mm. kuinka väkivalta Tampereen keskustassa on lisääntynyt) ja kenties peltilaatikon aiemmalle omistajalle, Kaukolle, tullut metallityöväen liiton jäsenlehti Ahjo samalta vuodelta. Laatikon kanteen on kuitenkin raapustettu tussilla Leo ja kymmenen viivaa... Mitä hittoa? Ehkä Leo on Kaukon poika, joka taisteli Jordanian muukalaislegioonassa ja kun kotiinpaluun aika koitti, Leo pakkasi vähäiset tavaransa (10 kpl) tähän laatikkoon. Ja sitten laatikko päätyi isä-kaukolle säilytykseen. Vai miten se nyt meni? Keksikää ite parempi... =)


Aamulehden ja Ahjon lisäksi minulla on nyt laatikossa toisenlaisia "aarteita". Sain nimittäin Natura Gardenilta paketin blogiyhteistyön merkeissä. Nyt jordanialainen pitää sisällään kaikkea pientä ja tarpeellista puutarhan hoitoon kuten polvisuojat, erilaisia kasvitukia ja kiinnikkeitä, vesisaavin suojan (nerokas keksintö!), vesipistoolin yms. Näille tulee varmasti käyttöä.


Eilen olin tosi reipas. Heräsin yhdeksältä ja yhdeltätoista olinkin jo huutokaupassa Urjalassa. Siellä myytiin kunnan koulujen ylijäämäirtaimistoa: vanhoja hyväkuntoisia koulutauluja 120 kpl, karttoja, pulpetteja, höyläpenkkejä, käsityökaluja, kattiloita, urkuharmooneja, kirjahyllyjä, peltikaappeja... ja paljon muuta. Todellinen aarreaitta. Osassa tavaraa hinnat kipusivat odotetusti korkeiksi, mutta sitten taas esim. peltikaappeja sai viedä pois melkein ilmaiseksi, kaikki vanhat pulpetit annettiin huutokaupan lopuksi halukkaille ilmaiseksi, urkuharmoonit eivät maksaneet juuri mitään jne. Kunpa vain olisi tilaa säilöä, mutta tässä tilanteessa, kun nykyistä taloa koitetaan myydä ja uuteen ei vielä päästä, en voinut hamstrata lisää tavaraa. Jotain sentään tarttui mukaan; pari hyväkuntoista kasvitaulua (harmittamaan jäi se voikukka... miksi en huutanut...? ei kymppi tässä konkurssissa enää olisi miltään tuntunut!), lokki ja tiira -aiheinen opetustaulu ja Läntisen pallonpuoliskon iso kartta (ylläri...). Huutaminen tai tässä tapauksessa "professionaalisti" oman numerolapun nosteleminen oli kyllä muuten aika kutkuttavaa puuhaa... Onneksi huutokaupassa ei käynyt maksuvälineenä kuin käteinen. Onnistuin kyllä shoppaamaan tasan sen, mitä olin aiemmin automaatilta nostanut. Siinä mielessä voin onnitella itseäni... ;) Mutta kaunis on tämä saniaistaulukin, eikö vain?


Iltasella kävimme pehtoorin kanssa vielä katsastamassa Hämeenpuiston sisustusantiikki-tapahtuman. Tosi kiva, kun tämmöisiä tapahtumia järjestetään ja myyjiäkin oli yllättävän paljon paikalla. Sisustustapahtumat selkeästi kiinnostavat ihmisiä ja mietinkin, kuinka paljon porukkaa olisikaan ollut paikalla, jos markkinointiin olisi panostettu ripaus enemmän. Ihania tavaroita oli kaikenlaisia, mutta mukaan ei tarttunut mitään. Ehkä syynä oli aamupäivän huutokauppasessio... ja se, että pehtoorikin lupasi pitää kukkaronnyörit tiukalla :)


Toivotan teille oikein leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!
SHARE:

28 kommenttia

  1. Hyvä että Sulla on tiukka pehtoori :)
    Meidän tohtoori ei pystyy mitenkään olemaan tiukka ja tottakai sitten mäkään en pystyy.
    Tässä kyllä lähinnä tarkoitan ruokaa.. sen sijaan että menis kauppaan ja tekis itse ruokaa, niin sitä tilataan valmiina oikein kotiin asti.
    Ja nyt ois taas nälkä, mutta jääkaappissa ei oo mitään hyvää ja kaikki kaupat on jo kiinni..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep... mikä ihme siinä onkin, että meilläkään ei kukaan ole kiristelemässä niitä housunnyörejä ja kontrolloimassa syömisiään... pidä siinä sitten tiukkaa linjaa. T. nim. yks marjapiirakka meni just

      Poista
  2. Kaunis on toi taulu! Minäkin kävin Hämeenpuiston tapahtumassa ja laitoin blogiinikin kuvia sieltä. Ostin sentään yhden pienen jutun: "rautahäkkyrän" tai taitaa olla jonkinlainen pulloteline, tai voi siinä vaikka pitää kukkapurkkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitti! Kiva kun löysit Hämeenpuistosta kotiinviemisiäkin :)

      Poista
  3. Upeita löytöjä olet tehnyt! En uskalla edes ajatella sitä rahanmenoa, jos joskus pääsisin vastaavanlaiseen huutokauppatilaisuuteen :D Se voi ollakin ihan hyvä juttu, että vain käteinen kelpaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, samaa mieltä - hyvä että käytössä oli vain käteinen...

      Poista
  4. Hienot löydöt huutokaupasta! Hitsit, mitä kaikkea siellä olisikaan ollut...

    Itse olin Hämeenpuiston antiikki- ja sisustustapahtumassa, se oli aivan huippu juttu! Mainoksiahan siitä oli järjestäjien blogeissa, facebookissa, viimeisimmässä Maalaisunelma-lehdessä ja missä vielä, kyllä sitä hyvin oli tiedotettu. Tapahumahan oli ensimmäinen laatuaan ja ensi vuonna se järjestetään myös 17.8., joten laittakaahan ylös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!

      Multa oli mennyt Maalaisunelman mainos ja muutkin ihan ohi... :( Sattumalta bongasin yhdestä blogista mainoksen, mutta onneksi sattui edes se silmään :)

      Poista
  5. Voi että kun meilläpäin ei järjestetä noita ihania huutokauppoja! :(

    Ihania löytöjä teit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että joku päivä sielläkin päin järjestettäisiin vastaava huutis.

      Poista
  6. Mahtavat löydöt!
    Tuo opetustaulu on hieno...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, tuo on kyllä kaunis ja hyväkuntoinen opetustaulu.

      Poista
  7. Yhdyn Niinaan (sama paikkakunta), että miksei täällä voi kukaan järjestää moisia! Mutta mä en kyllä isäntää voisi oottaa mukaan, varmaan sekoaisin ja huutaisin kaikkea ihan pelkän huutamisen (numerolapun nostamisen) ilosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joku päivä sielläkin järjestetään. Joo, se oli niin hauskaa ja jännää, että hitsinvitsi... ;)

      Poista
  8. Jassoo, siellä puhutaan ja puuhataan yhtä pölöjä kun Turun suunnalla :) Hienot löydöt mut miks ihmeessä se voikukka ei lähtenyt messiin?!?!?!?! Siitä olis tullut niin respectiä että !

    VastaaPoista
  9. Jep jep... :) Kuule, mä en TODELLAKAAN tiedä mikä hiton piheys/mielenhäiriö/järjenmenetys mulla tuli sen voikukkataulun kohdalla... argh. Kaivan sen käsiini jostain muualta!

    VastaaPoista
  10. Huikean kaunis ja upea tuo saniaistaulu ja niin ihana yhdistelmä arkun ja kukkien kanssa, wow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon. Itsekin tykkään tuosta näkymästä toooosi paljon. Lempparikohta tällä hetkellä :)

      Poista
  11. Ihania löytöjä! Kotisi on niin inspiroivia ja kiehtovia!!

    VastaaPoista
  12. Ammuslaatikko on kyllä mielettömän hieno, samalla semisti pelottava :D Ois kyllä jännää tietää mistä moinen on matkannut....

    Liityinpäs lukijaksikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eikö!?
      Kiva kun liityit - tervetuloa oikein virallisesti =D

      Poista
  13. Mitämitä, nyt vasta selvisi, että asut (vielä?) ilmeisesti jossain lähistöllä. Lähinnä tuo Urjala-nimen mainitseminen höristi korviani. Ko. huutokauppaan olisin minäkin lähtenyt, ja meillä olisi tilaa vielä vaikka mille - varsinkin puoli-ilmaiseksi ;) Mistä ihmeestä näitä huutokauppoja voi bongata???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä... Täällähän minä Tampereen lähellä, enkä kauas ole muuttamassakaan... Blogimaailma(kin) on pieni :)
      Satuin bongaamaan ilmoituksen tuosta Urjalan huippuhuutokaupasta Aamulehdestä. Luulen, että nuo lehti-ilmoittelut ovat melkein ainoa tapa saada huutiksista tietoa (valitettavasti). Huutokaupat.com sivustolta voi herua jotain tietoa.

      Poista
    2. Niin se tuntuu olevan. En ole törmännyt muihin täältä päin, tai en ole osannut lukea rivien välistä tarpeeksi?

      Voi että, ilman lehtitilausta jää pian kaikki huutokaupat käymättä, pöh. Pitää katsoa tuota sivustoa, kiitos vinkistä!

      Poista
  14. Voi apua mikä huutokauppa Urjalassa on ollut! Olen itse sieltä kotoisin (tosin nyt asun Helsingissä) eikä kukaan vinkannut minulle tuollaisesta huutokaupasta mitään. Olisin varmaan tullut "hulluksi" siellä ja huudellut peltikaappeja, vaikkei ne minnekäään nykyisessä asunnossa olisi mahtuneetkaan. :-) Ihana blogi sinulla, onneksi löysin sen tänään!

    VastaaPoista