torstaina, elokuuta 21, 2014

Koti ja pihlajanmarjat

Pitkästä aikaa sisustuskuvia. Kuvien harvaan tahtiin on selkeästi kaksi syytä: aina vallitseva epäsiisteys sekä muuttumattomuus. Nyt kun on siivottu - tai ainakin kerätty lelut koreihin ja pistetty sohvatyynyt ojennukseen - ja kerrankin on kukkia ja kaikenlaisia marjoja purkeissa, on kiva välillä kuvaillakin. Muutenhan täällä ei kyllä ole mikään muuttunut :/

Liljat maksoivat Lidlissä vain 1,49/kimppu ja rautakaupasta bongasin hauskan viherkasvin vitosella. Kasvin nimi täytyy laittaa tähän muistiin, muuten en muista sitä ikinä - kastanjasutipuu :)  



Olen ihan fiiliksissä syksystä! Ihanaa, kun se tuli kertarysäyksellä pitkän hellejakson jälkeen. Nyt vaan paljon sadetta, että saadaan sieniä ;) Pieni satsi kanttarelleja löytyi viikonloppuna. Metsäretket alle kaksivuotiaan kanssa ovatkin mielenkiintoisia... Ensin on pakko saada itse rämpiä metikössä eikä varmasti suostuta kantoreppuun. Kun on tarpeeksi monta kertaa kaatuiltu ja kompuroitu, suostutaan äidin selkäreppuun ja tietysti nukahdetaan sinne tyytyväisenä ;) 


Btw, pihlajat ovat tänä vuonna ihan mielettömiä!
SHARE:

28 kommenttia

  1. Kauniita kuvia. Tykkään kovasti tuosta valaisimesta, ja hieno kokonaisuus tuoleista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Erilaiset tuolit ovat kivat minustakin, vaikka välillä tuntuu, että onkohan meillä vähän turhan paljon kaikkea eriparista ;) Nooh, näillä mennään!

      Poista
  2. Aah mitä kuvia! Niin kaunista teillä ja kuvasi ovat upeita!

    VastaaPoista
  3. Valtavan kauniita kuvia! Viimeisen kuvan taustalla näyttäisi olevan todella kaunis verho, mistä se mahtaa olla hankittu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Verhokangas on minustakin tosi kaunis. Se on nimeltään Haave. Kuvasin sen eilen asiakkaalleni ja sitä pitäisi olla saatavilla (ainakin pian) kangaskaupoista ympäri maan.

      Poista
  4. Havahduin itsekin eilen aamulenkillä siihen, että yhtäkkiä pihlajat olivat räjähtäneet väriloistoon ja niitä oli joka paikassa -myös siellä, missä en niiden muistanut olevan. Sateesta taas...no sanotaanko nyt näin, että viime viikonlopppuna kattoremontin aloittaneena en ihan arvosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä huikeita pihlajia. Jotkut puut ihan notkuvat marjojen painosta.
      No jooh, kattoremontin keskellä ei tod arvosta sadetta!! Toivomme siis, että siellä ei sataisi yhtään! =)

      Poista
  5. Syksyn ihminen olen minäkin ja kyllä nyt nautin...aivan ihanaa...lämmintä, mutta ei kuumaa...tuulee ja sataa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on vaan niiiin ihanaa aikaa, ei voi mitään. Sanokoot muut mitä sanovat ;)

      Poista
  6. Ihanan kodikasta! Kauniita kuvia :) Ja ihanaa kun syksy tuo tullessaan sienisatoa, ainakin näiden sateiden luulisi nostavan monta monta sientä metsiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Viimevuotisen heikon sienivuoden jälkeen toivoisi, että jotain sentään saisi tänä vuonna. Katsotaan... ;)

      Poista
  7. Hihihi, sutipuu :) Ja hauskan näköinen kaveri nimen lisäksi. Teillä on kuule niin nättiä nyt, että eihän tuonne mitään muutoksia ole tarpeen tehdäkkään. Ja vaikka tuntuis hassulta kuvata kotia, jossa ei niin sanotusti ole mikään muuttunut, niin kuvaa silti! Itse katselet toki samoja seiniä joka päivä, mutta täällä näytön toisessa päässä sitä haluaa vain ihastella lisää ja lisää tätä teidän kotia näiden kuvien kautta :) Silmä lepää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti hauska "herra sutinen" viihtyisi meillä oikein hyvin. Ihan parimetriseksi hänen ei toki tarvitse kasvaa ;) Hoito-ohjeen perusteella meille voisi povata toimivaa suhdetta: "kastellaan harvoin, mutta kunnolla." Se on yleensä ollut vähän tapana, kun tuppaa tuo kastelu unohtua välillä ;)
      Kiva kuulla, että kuvia jaksaa katsella, vaikkei mikään oikein muutukaan. Haa, tosin ensi viikolla saattaa muuttuakin - uusi matto olkkariin on tilattu! =)

      Poista
  8. Kauniita kotikuvia! Olen tehnyt saman havainnoin pihlajista, pakko saada niitä meidänkin kotia koristamaan! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana kuulla, että löytyy muitakin syysihmisiä. En juurikaan nauti kovista helteistä ja tuskastun nopeasti kuumuuteen. Säiden viiletessä jaksaa paremmin touhuta kaikenlaista. Kiva on myös kääriytyä vilttiin sohvan nurkkaan ja kuunnella sateen ropinaa.
    Sinulla on muuten aivan ihana koti, kotoisa ja kutsuva! Piristävää vaihtelua vaaleaan viileyteen, johon aika monissa blogeissa törmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin - syksy on parasta aikaa! Ainakin just nyt tällä hetkellä... ;)
      Kiitoksia. Pidän kyllä ihan tosi paljon siitä vaaleasta viileydestä, mutta jotenkin puolihuolimattomasti tästä omasta kodista on kehittynyt tämmöinen tyylien sekamelska ja aika värikäskin =)

      Poista
  10. Erityisesti kaksi asiaa pisti silmään :) Ihastuttava kaappikello ja pihlajanoksat maljakossa. Nappaan tuosta jälkimmäisestä vinkin. Teillä on niin viihtyisää, että silmä kyllä lepää näissä kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Otapa vinkki ja lähde bongaamaan pihlajia :)

      Poista
  11. Niin kauniita kuvia teiltä! Ei näytä pahalta tuokaan kalkkimaalin sävy, mutta mietin, onko tuo kuitenkin viileämpi, kuin se Winter primo, jota olen mietiskellyt.. Mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä paha sanoa niistä sävyistä... Winter Secco taitaa olla mallipaloissa hiukan tummempi ja ehkä hitusen viileämpi (?). Olen huomannut näiden kanssa, että mallipalat ovat kyllä silmälle huomattavasti tummempia kuin sitten se itse maalattu seinä. Tiesitkö muuten, Tiirinkosken tehtaalla on myös noita kalkkimaaleja? Sinnehän ei tulisi teiltä niiiiin kauhean pitkä matka (vs. Helsinki) ja on muutenkin ihana miljöö ja kiva retkipaikka lapsille. Vinkkinä vaan ;)

      Poista
  12. Muutenhan täällä ei kyllä ole mikään muuttunut :/ - no mitä sitä hyvää muuttamaankaan :))
    Teillä on kaunista.

    Mä oon myös ihan fiiliksissä syksystä. Jos sataa saa tehdä kalasoppaa, neuloa ja sytyttää kynttilöitä. Sopii mulle! Katsotaan oonko toista mieltä sitten, kun tätä on jatkunut neljä kuukautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mutta kun... ;) Nyt on vähän sellainen fiilis, että olisi kiva joskus muuttaa edes vähän huonekalujen järjestystä tai jotain. Noh, katsellaan rauhassa.
      Joo, kyllähän ne syksyhehkutukset sitten parin kuukauden päästä laimenee. Sitten odotetaankin jo kevättä ;D

      Poista
  13. Upeita kuvia upeasta sisustuksesta!

    VastaaPoista
  14. Ihania syystunnelmia! Pihlajanmarjat näyttävät niin kivoilta Ilves-purkeissa, kävin niitä
    itsekin taittelemassa kyseisiin lasipurkkeihin.

    Pihlajanmarjoja riittää tänä vuonna, puut aivan notkuvat marjojen painosta.
    Isäni kertoi, että runsas pihlajanmarjasato tietää vähälumista talvea.
    Ihme kyllä, aika usein nuo vanhankansan viisaudet pitävät kutinsa.

    Oijoi, olette löytäneet metsästä herkkujani, kanttarelleja! Täällä meillä päin, Turun saaristossa
    on kaikkien aikojen kehnoin sienivuosi. Nekin muutamat reppanat, jotka ovat maanpinnalle ilmestyneet,
    ovat pieniä ja kuivia.

    Muksaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  15. Ai miten kaunista kodissasi! On huomattu että pihlajanmarjoja riittää...hyvä idea tuoda niitä kotiin. Meillä vaan on nyt hirveästi banaanikärpäsiä (taistelu käynnissä) etten uskalla tuoda mitään kukkia tms kotiin...

    VastaaPoista