perjantaina, syyskuuta 19, 2014

Kartta ja pallovalot

Tuli niin kova ikävä tuota vanhaa karttaani ja pallovaloja, että oli pakko virittää ne seinälle kasvitaulujen tilalle. Aika kivat ja vähän vaihtelua tähänkin huusholliin. Kasvitauluja mallailin keittiöön, mutta yleisilme meni niin mustaksi, että eivät olleet hyvät. Eiköhän ne paikkansa pian löydä :)

Koitan viikonloppuna käydä Habitare-kuvani läpi ja laittaa tänne. Tämä viikko on ollut niin aamusta yöhön koneella istumista, että ei kertakaikkiaan ole ehtinyt. Eilen oli eka ilta, kun ehdin sänkyyn ennen yhtätoista ja se on aikaisin se. Normaalisti meillä mennään nukkumaan n. 01:30 (ja herätään 06:50... :/) Mutta olipas kiva mennä eilen nukkumaan uusiin puhtaisiin pellavalakanoihin! Vihdoinkin mulla on semmoiset, uuh. Sen mahdollisti NetAnttilan -40% pussilakanoista ja -50% tyynyliinoista ja aluslakanoista. Muuten en olisi IKINÄ raaskinut ;)

Päällimmäinen (ja ihanin) tyynyliina on monday to sunday HOME -mallistoa, jonka voitin joskus blogiarvonnasta, muut ovat Annoa. Mua kyllä pikkasen ärsyttää noissa Annon pussilakanoissa se, kun ne ovat liian isoja meidän normikokoisille peitoille. Päähän jää reilu kymmenen senttiä tyhjää ja sivuillekin hieman. Onko muilla vastaavia havaintoja?
SHARE:

47 kommenttia

  1. Pesasepa ekan kerran niin tyhjät häviää :)
    Pellavat on ihania, mulla on kotona enää kahdet pellavaiset, toiset käytössä ja toiset odottaa aina vuoroaan, kaikki muut joko vein valikoiduisti Lillaan tai "positoihin" ja sekailaisesta kukallisesta satsista vois varmaan ommella kesämekkoja...? Tai virkata mattoja..(maailman vttmaisinta hommaa puuvillasta)

    Kartta näyttää hyvältä taas seinällä ja ilme muutenkin oikein passeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hävinneet. Ehkä sitten seuraavalla pesukerralla...? Mulla on ne yhdet toisetkin annot ja niissä sama homma. Ärsyttävää. Täältä saisit lisää matonkuteita, kun noita käyttämättömiä lakanoita on kaapit väärällään. En tajua, kuka niitä oikein haalii ; D

      Poista
  2. Mä haluan noi pellavaiset! Onko siellä yhä tarjous?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypäs kurkkaamassa, jos olisi vielä. Viime viikonloppuna nuo tilasin.

      Poista
  3. Toi kartta on kyllä superhieno.
    Lakanat on kauniita, onko noi pellavalakanat kuinka pehmeät nukkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Aluksi lakanat tuntuivat pesun jälkeen vähän karheilta, mutta pehmenivät yön aikana oikein ihanan pehmoisiksi. Eivät siis ole semmoista perinteistä tönkköpellavaa ;D

      Poista
  4. Kartta on tosi hieno eikä vähiten värisävyiltään.
    Minäkin käytin hyväksi tuon tarjouksen. Oli pakko kun yhden normihintaisen pussilakanan hinnalla sai koko setin kahdelle...Tällä kertaa ostin harmaat, aiemmin olin (tarjouksesta) ostanut beiget. Näitä nyt sitten varmaan vaan vuorotellaan. Kyllä ne niin ihanat ovat. Meidän täkit ovat sellaisia keräilyeriä että yksi täkki on just sopiva pussilakanaan ja toinen vähän liian pieni. Tyynyt olen hankkinut kesällä ja ne ovat niin isot että tyynyliinat voisivat olla pikkuisen suuremmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa... minusta ne Annon tyynyliinatkin ovat tosi väljät. Mikä taas puolestaan on hyvä juttu, kun semmoiset liian pienet tyynyliinat, jotka tekevät tyynyistä yliluonnolliset pallerot, ovat vähän ärsyttäviä. Minulla kun pitää olla aika matala tyyny ja olen muutenkin tarkka tyynystäni ;D Tilasin varmuuden vuoksi kokoa isommatkin (60x80) tyynyliinat ja niihin mahtuu mega-jättityynyt :)

      Poista
  5. Kartta on tosi kivan näköinen teidän seinällä.

    En tiedä, mistä saisi itse energiaa järjestellä paikkoja...Öistä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Juu, ei täälläkään oikein tahdo aika ja energia riittää paikkojen järjestelyyn. Joskus aina jotain pientä - vähän kerrallaan? :)

      Poista
  6. Me on sitte yhdessä törsätty :) Ostin uuden sängyn ja samassa rytäkässä pellavapussilakanat ja tyynyliinat,Prisman House-malliset.Ne ei kyllä ole yhtään isot mutta ihanan pehmoiset.Jonnin verran irtoaa nukkaa vaikka pesin ennen käyttöä.Peittoa vissiin heilutettu sen verran ;) Haaveissa vielä aluslakana,pitääpä kurkkia vieläkö Anttilan tarjous voimassa.
    Toi sun kartaa on kyllä maaliman paras sisustustaulu :) Ja muutenni niin kodikasta ja viihtyisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs vieraileva tähti se täällä! Meinasin sanoa, että saisit kyllä useamminkin käydä kommentoimassa/bloggaamassa, mutta toisaalta arvostan uusia harrastuksiasi sen verran paljon, etten sano mittään. Parempi keskittyä niihin, kun mahdollista ;D)
      Housen pellavaiset minäkin meinasin tuossa taannoin tilata ja H&M:ääkin olen vilkuillut ja hypistellyt myymälässä, mutta aina on piheys voittanut. Nyt ei sitten voinut enää mitään... Kartta on oikein hyvä sisustustaulu, kiitoksia vain.

      Poista
    2. Oot ihana <3 ja hei,mä en oo näköjään robotti :D Onko sulle tulle roskaa silmille ku tämmösen oot laittanu ? :D

      Poista
    3. Ite oot, vaikket mikään robotti ookkaan :) Joo, roskaa alkoi tulemaan siihen malliin, että pakko oli pistää estot päälle :D

      Poista
  7. Toi kartta on niin ihana:) Ihanaa tunnelmaa!
    Mäkin menin sitten tilaan pellavalakanat Anttilasta ihan sun vinkin perusteella - jotain provikkaa sietäisit saada;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Hehe, niin sietäisinkin. Myytiinköhän pellavalakanat nyt loppuun Anttilasta? =D

      Poista
  8. Kartta on kyllä niin mahtava, että todella ansaitsee paikkansa. Kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Siitä asti kun kartta joutui remontin tieltä väistymään, olen miettinyt, että kyllä se täytyisi johonkin saada. Ansaitsee paikkansa tuossa nyt ainakin toistaiseksi :)

      Poista
  9. Ihana kartta. Etenkin kun on maapallo palloilla valaistu :)

    Sen jälkeen (viime syksynä) kun vihdoin ja viimein raskin ostaa ekat (jotka oli ne halvimmat mahdolliset..) pellavalakanat, ei olla enää muita käytetty. (Pestään kyllä välillä juu :D))
    Alkuperäiset oli pellavanväriset, koska ne oli mun mielestä kauniit, mutta sit kun ne nokeentui siinä inhottavassa tulipalossa, oli pakko heittää ne pois ja tuli pakottava tarve ostaa valkoiset tilalle. OLiskohan ollu molemmat Hobby Hallista, mutta ei tartte olla Balmuirit ollakseen ihanat.

    Rattoisaa viikonloppua ja mulla sitä jo onkin maha kuralla, kun ei pysty tietään, mitä ens lauantaina tapahtuu. Voi kauppiasparat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia. Nämä lakanat taitavat päästä siihen kärkikaksikkoon, jotka sängyssämme vuorottelevat.
      Jännityksellä tosiaan odotellaan, mitä tuleman pitää. Voi voi voi... ;D

      Poista
  10. Tuollaisen kartan kun minäkin löytäisin... Kivan näköinen pallovalojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on jollain ollut tuuria kirpputorilla... :) Tuommoisia löytöjä tulee vastaan varmaan vain kerran elämässä, mutta toivotaan, että se osuu sinunkin kohdallesi ;)

      Poista
  11. Minäkin meinasin tilata NetAnttilasta pellavalakanat, mutta en löytänyt muuta vaihtoehtoa, kuin että piti kirjoittaa mistä tavaratalosta menisi ne noutamaan ja niin se osto tyssäsi siihen. Meiltä kun on lähimpään Anttilaan tai Kodin ykköseen kuuden tunnin laivamatka!
    Tilasin sitten Hobby Hallista kahdet pellavalakanat ja pitkiä ovat nekin, eivätkä kutistuneet juuri ollenkaan pesussa. Hyvin niissä on kuitenkin nukuttu, ovat ne niin ihania!

    VastaaPoista
  12. Taisin katsella NetAnttilan sivuja liian huolimattomasti. Sieltä saa varmaan kotiin lähetettynäkin tuotteita (ainakin ennen on saanut), mutta postikulut säästyvät jos noutaa ne tavaratalosta. No, nyt ne lakanat on kuitenkin jo ostettu toisesta paikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh, kotiinhan minäkin tilasin, kun en viitsinyt vaivautua hakemaan tavaratalosta :) Kuuden tunnin laivamatka olisikin kyllä ollut aika huvittavaa pussilakanoiden takia :D

      Poista
  13. Niin kaunis tuo kartta valoineen :)

    VastaaPoista
  14. Vitsi tuo teidän pöytä on niin ihana, kun on aivan keskenään erilaisia tuoleja siinä ympärillä. Tuo jotenkin niin upeaa näköä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka päivä kun tuota katselee, tulee välillä mieleen, että keskenään samanlaisetkin tuolit olisivat ihan jees, mutta sitten toisaalta taas, onhan tuo aika hauska ja olen kyllä tykännyt :) Kiitoksia vain!

      Poista
  15. Vanhat kartat ovat niin upeita, tykkään tosi paljon tuosta teidän kartasta! Oman makkarin seinällä on vähän turhankin moderni versio kartasta, mutta sopii hyvin tänne, joten olkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. En ole ehtinyt vielä käydä kommentoimassa blogiisi, että onnea uuteen kotiin - näyttää HYVÄLTÄ!! :)

      Poista
  16. Voi kuinka kaunista taas kerran! Ei tuota pettymystä kyllä koskaan tämä blogisi ja sun estettinen silmäsi:) Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  17. IHANA TOI KARTTA! Ja muutenkin näyttää niin kodikkaata ja rennolta :)

    VastaaPoista
  18. Minulla useamman valmistajan pellavalakanoita ja kaikissa sama ongelma peitto on pienempi kuin pussilakana. Olen jo miettinyt että onko tuplaleveä täkkini tehty sopiviksi ollenkaan näiden pellavaihanuuksien kassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista... Noissa on varmaan vähän ylimitoitettu pellavan mahdollinen kutistuminen :)

      Poista
  19. Onks ni pellavat tosissaan niin päheet kun kaikki niistä keuhkoaa?!?! Pitäiskö uskoa ja koittaa? Mä tykkään sileistä, viileistä lakanoista enkä jotenkaan millään usko että olis sellaiset. Vai onks? Ihan kun kaappeihin mahtuis enää yhtään paria... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh tuota noin... minusta tuo pellavan päheys on lähinnä sen ulkonäössä eli ihanan ryppyisen pellavalookin takia noista olen haaveillut ja nyt sitten ostinkin. Mukavuudessa ja pehmeydessä painii samassa sarjassa sulta hommattujen Newporttien kanssa eli ne ja nämä vuorottelevat meillä jatkossa. En kyllä kuvailis noita pellavia sileiksi ja viileiksi. Ne on ennemminkin ryppyiset ja pehmeät... :D Auttoks tää? ;D

      Poista
  20. Iiks! Mitä ihanaa löysinkään! Ihan saatumalta tänne tupsahdin :) Miten kaunista ja oman näköistä ainakin tuon keittiön perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun löysit. Kiitos kommentista ja tervetuloa toistekin! =)

      Poista
  21. Meillä myös Annon liian isot lakanat... ei ole auttanut monet pesut, ei kuivausrumpu... No, asian kanssa on oppinut elämään eikä se enää ärsytä niin paljon kuin aluksi, pellavassa on niin ihana nukkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tuo näköjään ole meilläkään mitenkään haitannut käyttöä :) Peitot ovat pysyneet hyvin paikoillaan, vaikka pelkäsin, että ne lähtevät sieltä valumaan. Toimii siis ja ihanat ovat nukkua :)

      Poista
  22. Tuo karttataulu pallovaloineen näyttää hurmaavalta <3
    Sinulla on silmää kauneudelle. Lämmin kiitos näistä inspiraatiokuvista!

    VastaaPoista
  23. Moikka moi! Pitkästä aikaa täällä kommentoimassa, vaikka aina vierailenkin ehditessä :)
    Pakko taas kehua ja sanoa, että tykkään niin teidän tyylistänne <3 Ja kartta on myös niin meidän makuun! ;)

    VastaaPoista
  24. Olen haaveullut vanhasta koulukartasta jo jonkun aikaa. Muutkin opetustaulut kelpaisi :) Komia on!

    VastaaPoista