lauantaina, joulukuuta 17, 2016

Ensiesittelyssä uusi kylpyhuone

Hoi, täällä sitä ollaan taas - muutamasta vatsataudista ja muista sairauksista toipuneena. Kylpyhuone on ollut pieniä pintaviilailuja (naulakoita, hyllyjä, ovien maalausta, suihkuseinää...) vaille valmiina jo tovin. Lapset ovat nauttineet ammeesta, mutta me aikuiset emme ole vielä uudessa kylppärissä kylpeneet tai saunoneet. Jospa sitä kohta kerkiäisi. Elämää mukavoitti kyllä kovasti, kun vauvan pepun voi taas pestä alakerrassa eikä sitä varten tarvitse könytä rappuja pitkin yläkertaan ;)



Olihan tämä kylpyhuoneremontti kyllä aikamoinen pala kakkua... Mitään varsinaisia vastoinkäymisiä ei ollut ja kaikki meni sinällään tosi hienosti, työmies hoiti hommansa ja asemapäällikkö loput, mutta ai että se materiaalien ja laattojen valinta ja muu päätösten teko! Kyseenalaistin koko ajan oman näkemykseni tai pikemminkin sen puutteen ja kun selkeää visiota ei oikein koskaan tuntunut löytyvän, rasitti se omaa hermoa. Sitten kun tulee se henkinen lukko, astuu esiin "aivan sama" -mentaliteetti, joka tietysti myöhemmin kostautuu ketutuksena, että "miksi tuokin piti noin tehdä" -tyyliin. Pahin konflikti koettiin, kun putkimies kävi vetämässä putket suihkuille ja fiksusti ne tietysti vedettiin pintavetona yläkautta. No minähän olin asiasta vahvasti eri mieltä, koska visuaalisesti olisivat olleet kauniimmat alakautta vedettynä. Märehdin asiaa viikon, uhkasin tilata putkimiehen vetämään putket uudelleen ja mies uhkasi lopettaa hommat kokonaan... mutta päätin sitten antaa olla. Ja kas, kun suihkut laitettiin paikalleen, ei asia enää haitannutkaan. Sinne hukkuivat putkiloiset mustien Tapwellien taakse. Muutenkin kun nyt katselen suht valmista kylpyhuonetta näin muutaman viikon "totuttelun" jälkeen, olen tyytyväinen. Siitä tuli ihan meidän näköinen. Ja paljon avarampi kuin ennen. Toiminnallisuus tullaan näkemään käytön myötä.



Seinään valikoitui valkoinen, kiiltävä 20x20 laatta Rauta-Otrasta. Tästä kävin itseni kanssa vääntöä, että tuliko tehtyä virhe, olisiko se 15x15 ollut parempi...? No ei olisi. 20x20 on just passeli koko tämän kokoiseen kylppäriin. Lattialaatan kanssa oli myös sitä pientä säätöä, josta jo aiemmin kerroinkin. Valinnaksi tuli sitten pienen funtsimisen ja ammattiavun jälkeen Värisilmän Rewind-malliston kuusikulmainen laatta, sävy Argilla. Toiveena oli lattia, jossa ei jokainen hiuskarva ja pölyhiukkanen näkyisi ja luulenpa, että tuo on juuri semmoinen. Katto taisikin olla ainoa, josta oli selkeä visio - sormipaneelia sen olla pitää.  Leppäsormipaneeli jatkuu saunan katossa ja seinissä.

Hanat löytyivät Tapwelliltä kuin tilauksesta - tai ehkä jopa paremmin. Kyselin heiltä mustien suihkujen ja hanojen malleja ja niin kuin aiemmin kirjoitinkin, saimme hanojen lisäksi huikeana palveluna niille oikein henkilökohtaisen kotiinkuljetuksen, kun Tapwellin toimitusjohtaja oli muutenkin matkalla tästä ohi. Kyllähän nuo upeat suihkut ja hanat vaan erottuvat ja tekevät kylppäriin mielettömästi ilmettä. Vaikka moni varmasti mieltää mustat suihkut ja hanat moderneihin uudiskohteisiin (aika vahvasti olivat taas esillä Asuntomessuillakin), niin tässä minusta huomaa, että ne sopivat hienosti vanhaankin ja rohkeilla valinnoilla saa kyllä luotua sitä tietynlaista tyyliä. Minusta mustat hanat sopivat kuin nenä päähän tähän meidän "hybridityyliin", jossa ostetaan amme kirpparilta  ja hana Tapwellilta... :D



Vanha 60-luvun amme ostettiin tosiaan muutamalla kympillä Facebookin purkutavarakirppikseltä. Isäntä teki hienoa työtä putsaamalla, hiomalla ja maalaamalla ulkopuolen ja jalat. Sisäpuoli on perussiisti, mutta toki kulunut. Ammeen pinnoittaminen ammattilaisvoimin on luokkaa 500 euroa, joten se ei tuolle ammeelle ole järkevää, mutta semmoisen "tee se itse -ammeenpinnoitussetin" saa ostettua 150 eurolla. Olisi kiva kuulla, jos jollain on kokemusta semmoisesta! Meillä kun tuo amme on pääosin lasten käytössä, en pidä kyllä pahana sitä, että ammeen sisäpuoli on tuommoinen matta, jossa ei pääse liukastumaan.  Toistaiseksi amme toimii 11 kuukautiselle myös näppäränä "jäähypaikkana", jos on esim. kaiveltu liikaa multaa oliivipuun juurelta...


Summa summarum, kylpyhuoneremontti on nyt tehty ja rahaa paloi paljon - kannattiko? Joo ja ei. Jos olisi tiennyt, että rakenteissa kaikki on priimaa, olisin varmaan vetänyt (tai pyytänyt jotain tyyppiä vetämään) vanhojen laattojen päälle uutta laattaa tai mikrosementtiä. Mutta nyt kun kaikki purettiin atomeiksi, mahdollistui myös pohjan ja toiminnallisuuksien miettiminen uudelleen ja se on kuitenkin aika oleellista. On kiva mennä jatkossa pytylle niin etteivät sukat kastu, jos joku on käynyt suihkussa. Tai enhän minä sitä vielä tiedä, kun en ole tuolla suihkussa käynyt, mutta kaadot on nyt ainakin tehty niin, ettei koko kylppärin lattia lainehdi suihkutellessa niin kuin ennen. Ja näyttäähän (ja ennen kaikkea tuoksuu!) tuo uusi saunakin hyvältä! Palaan siihen vaikka erillisessä postauksessa myöhemmin. Kyllä siis kaikkinensa kallistun kannattavuuden puolelle ;)

***

Unohdin tietysti aiemmin tekstistä ne tärkeimmät, KIITOKSET, joten lisätäänpä ne vielä näin jälkeenpäin tänne loppuun:
Kiitos ihanalle sisustussuunnittelija Liisa K:lle, joka hyväsydämisesti riensi heti apuun, kun täällä apuja huhuilin. Liisa kävi meillä mittaamassa ja suunnittelemassa sekä hahmotteli kanssani toiminnallisuuksien paikat ja teki pohjasta eri vaihtoehtoja hienoin 3D-kuvin. Tulehan katsomaan lopputulosta livenä, kun ehdit!
Kiitos Lydelle Talosta Koti -blogiin, kun vinkkasit upeasta Värisilmän laattamallistosta ja autoit niiden tänne toimittamisessa. Minulta olisivat nuo menneet muuten ihan ohi :)
Kiitos Tapwellin Mickelle - olet huipputyyppi! Welcome anytime, kun ajelet tästä "ohi".
Kiitos Nekalan K-Rauta Rauta-Otraan hyvästä palvelusta ja avusta :) 
Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kiitokset omalle rakkaalle asemapäällikölleni, joka jaksaa painaa remontin parissa jo viidettä vuotta, vaikka aina ei ihan huvittaisikaan. Kyllä tämä tästä joku päivä valmistuu ;) Kiitos myös työmies-Juhalle (joka ei kyllä blogiani lue) - kaltaistasi työmiestä en ole koskaan aiemmin tavannut. Ja se oli siis hyvässä mielessä :D
Kiitos kaikille muillekin, jotka olette jaksaneet tsempata ja kommentoida, kun olen kysellyt mielipiteitä. Olette ihania <3

***

Tällä viikolla muuten ilmestyi tasan vuosi sitten tehty juttu kodistamme ruotsalaisessa Hus&Hem -lehdessä (numero 1/2017). Eikä kyseessä ole mikään pieni juttu, vaan huikeat 14 sivua... käykääpä kurkkaamassa lehtihyllyllä, jos kiinnostelee. Heippa! :)
SHARE:

46 kommenttia

  1. Tosi upea lopputulos! Kyllä kelpaa. 😊 Luulen, että lattialaattojen sävy on tosi käytännöllinen. Meillä on tummanharmaat laatat. Niissä näkyy hyvin pöly ja kiukaalta tullut noki. Seuraavan kerran valitsisin varmasti toisin. Peukutan myös ammetta! Meiltä löytyy poreamme ja se on ihan hitti tuon kaksveen mielestä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3
      Meillä on yläkerrassa ne mustat hexagonit valkoisilla saumoilla ja niissä näkyy oikeastaan kaikki lika ja pöly, joten osasin ehkä valita oikein alakerran laatan ;) Amme haluttiin nimenomaan lapsille. Olen niin kyllästynyt siihen muoviammeeseen, joka on aina jossain kylppärin nurkassa rumentamassa näkymää ja nyt kun niitä olisi pitänyt olla vielä kaksi, jos samaan aikaan haluaa kylpeä niin eih... nyt on hyvä ;)

      Poista
  2. Hienolta näyttää! Meidän mökin vessa on ihan postinerkki tion rinnalla, mutta vaikeaa oli sinnekin materiaaleja ja sisustusta valita, kun tilaa oli niin vähän☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselleni oli jotenkin vaikea homma noiden kaikkien materiaalien miettiminen. Ehkä se siinä lisäsi vielä ongelmaa, kun tykkää niin monesta eri tyylistä ja sitten kun piti valita se yksi tietty niistä (jos mahdollista - ja ainahan se ei edes ollut mahdollista mm. kustannussyistä), jota mielellään katselisi vielä kymmenenkin vuoden päästä... huh.

      Poista
  3. Siitä tuli tosi upea! Nyt kun katson tätä, niin tuo ovi on tuollaisenaan kyllä tosi kiva ja tuo kerroksellisuutta tilaan :-)
    Ihana neiti L siellä jäähyilemässä, hänellä on jo noin pitkät hiuksetkin. Kohta pääse äiti saparoita väkertämään (olen heikkona pienenpieniin saparoihin) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Ja kiitos vielä ihan todella paljon avusta lattialaattojen kanssa <3 En tuohon alkuperäiseen tekstiini hattarapäänä muistanut krediittejä pistää, joten lisäsin ne tekstin loppuun äsken :)
      Voih, saparoita odotellessa! Jos niillä saisi tuon kohta-taaperon näyttämään vähän enemmän tytöltä! =D

      Poista
  4. Näyttää upealta ja minä myös mietin, että minusta tuo ovi on ihana tuollaisenaan <3 Teillä on kyllä mahtavan iso kylpyhuone ja varmasti toimiva! Minusta nuo putket eivät täytä ollenkaan pahalta tuolla katossa, vaikka ymmärrän hyvin sinun ensi fiilikset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mäkin tykkään kyllä ovista tuommoisenaan, joten ei niitä ainakaan kiire ole maalailla. Aika näyttää sitten, maalataanko vai ei... ;)
      Ja juu, putket kun haluttiin vetää pintavetona niin sitten niiden kanssa on vain elettävä. Ei minuakaan haittaa katonrajassa menevät, ainoastaan nuo suihkujen vedot olisivat saaneet tulla kulman kautta alhaalta, mutta näillä mennään ja eipä häiritse enää omaa silmää tahi mieltä ;D

      Poista
  5. Peukut täältä onnistuneelle remontille, ja poikkeampa lehtihyllyllä. Kiva pongata tuttuja koteja lehdistä. Hyvää joulua koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Terhi <3 Poikkea ihmeessä lehtihyllylle ja tsekkaa huikea reportaasi! ;) :D
      Oikein hyvää joulua sinne myös!

      Poista
  6. Aivan ihana kylppäri!<3 Mustat yksityiskohdat tuovat terää, mutta kokonaisuus on silti minusta lämmin ja teidän kodin henkeen sopiva.:) Kyllä tuolla kelpaa kylpeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina <3 Kokonaisuudesta tuli kyllä tosi kiva ja väripaletti on jotenkin niin "meidän värinen". Vielä kun ehtisi käsittelemään saunan saunasuojalla niin pääsisi kunnolla kylpemään :)

      Poista
  7. Todella kaunis kylpyhuone ja vaikuttaa valoisalta sekä tilavalta. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ikkuna on kyllä yksi parhaista asioista kylpyhuoneessa ja rakastan sitä, kun tilaan voi tuoda viherkasveja. Tekisi mieli tehdä kylppäristä oikea viidakko, mutta se nyt ei muuten ole kovin käytännöllistä... ;D

      Poista
  8. On kyllä upea tila! Haaveilen noista hanoista uuteen kotiin, kun siellä on ihan pekkaperus hanat.

    VastaaPoista
  9. Tulipa kerrassaan sievä. Mua jäi vaan mietityttämään että kastuuko tuo ovi kun on ihan suihkujen vieressä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Suihkuseinä tosiaan puuttuu vielä eli se tulee tuohon suihkun ja oven väliin. :)

      Poista
  10. Siis wau! Aivan mielettömän upea :) Nyt iski kauhea kylppäriremonttikuume tännekin... Ja nuo mustat suihkut ja hana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! On kyllä hyvä fiilis, kun tämä on nyt tehty. Oli aikamoinen urakka... :) Hanat ja suihkut <3

      Poista
  11. Onpa upea kylppäri! Mustat hanat/suihkut on todella hienot!

    VastaaPoista
  12. Hieno tuli, mutta sehän ei ole Voikukkapellossa mikään yllätys. Erityisesti tykkään katosta ja lattiasta.

    VastaaPoista
  13. Voi ei, oon niin kade! :D Meidän kylppäri on ihan hirveä ja tuskin jaksan odottaa sitä hetkeä, kun joskus on rahkeita aloittaa remppa. Ihana uusi kylppäri teillä, ei voi muuta sanoa :) Erityisesti tykkään katon paneloinnista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Sirpa ja tsemppiä - toivotaan, että hetki teidänkin kylppärirempalle tulee pian! :)

      Poista
  14. Upea lopputulos ja kiva kuulla, että remppaa on tehty omilla voimilla, toki apumiesten kera. Kuka vaan osaa tilata rempan, mutta toteutus omin voimin on jo kunnianarvoinen suoritus:) Itse räpelsin mikrosementtiä naisten vessan lattiaan viime keväänä ja kesällä teimme myös miehen vessaan saman jutun, joten kynnet verillä raastettu ja hiottu ja ylpeenä ollaan lopputuloksesta kun on ite tehty:D
    Souliinan blogin kautta tänne kurvasin ja näppäsin itseni heti jäseneksi. Lisää vaan tämmöisiä juttuja, näitä on kiva lukea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja sydämellisesti tervetuloa tänne Voikukkapeltoon :)
      Kiva kuulla, että siellä on toinen omin voimin remppaaja. Itsekin tekisin tosi mielelläni kaikenlaista remppahommaa, mutta tällä hetkellä ne remonttihommat lankeaa pääosin miehelle ja minulle sitten lasten kanssa oleminen ja muut työt... No, jahka lapset tuosta kasvavat niin pääsee taas hommiin ;)

      Poista
  15. Kyllä on kannattanut kaikki vaiva, aivan upea ja kaunis on lopputulos!
    Täytyypä käydä lehtihyllyllä! :)
    Onnellista oloa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitti, hani! Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia oloja myös :)

      Poista
  16. Unohdinpa taaskin ostaa tuon lehden, jossa kotinne esitellään. Täytyy lisätä se heti kauppalistaan ykköseksi, vaikka aina lopuksi käyn hipeltämässä sisustuslehtiä. Nautinnollisia kylpyhetkiä! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vielä kun joku päivä ehtisi itsekin tuonne kylpyyn... :) Saunottu sentään jo on ;)

      Poista
  17. Todella kaunis kylpyhuone. Jos teiltä oli visio jossain vaiheessa hukassa, niin sitä ei ainakaan lopputuloksesta huomaa. Olette yhdistelleet erityylisiä elementtejä todella tyylikkäästi. Tykkään todella paljon sormipaneelista, mustista suihkuista ja hanoista, sekä 20x20 laatasta. Ja jos et olisi maininnut putkivetoja, niin en olisi kiinnittänyt niihin lainkaan huomiota. Kyllä tuolla kelpaa nyt kylpeä.

    VastaaPoista
  18. Ihastuttava kokonaisuus kuin tuulahdus ulkomaita - omassa kylppärissä! Hienoja yksityiskohtia ja valintoja. Täällä viihtyy pidempäänkin. Niin tilava, että tänne mahtusi iso kuusikin :D itselläni on vessassa pieni kuusi, mutta sulostuttaja sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuusi olikin hyvä idea. Ehkä ensi jouluna meillä vietetään kuusijuhlaa kylppärissä :D

      Poista
  19. Tosi hyvännäköinen lopputulos! Itse asiassa kuvistasi sainkin taas motivaatiota toteuttaa oman projektin loppuun saakka. Tuntuu, että jokin "viimeinen silaus" meidän kylpyhuoneesta puuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja tsemppiä oman projektisi lopputoteutukseen!

      Poista
  20. No mutta VAU mikä kylpyhuone, aivan unelma!! Kaikki menee niin oman maun mukaisesti että voisin vaikka muuttaa teidän kylppäriin :D :D Nuo laatat, mustat hanat ja OVI <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Tehdäänkö sulle ammeeseen peti? :D

      Poista
  21. Aivan ihana!! Ottaisin samantien omakseni. <3

    VastaaPoista
  22. Aivan mahtavan näköistä. Onnittelut upeesta lopputuloksesta <3

    VastaaPoista
  23. Löysin blogisi etsiessäni inpiraatiota WC-laattojen valintaan. Aivan upea toteutus teillä. Erityisesti pidän tuosta lattian ja seinien erilaisten laattojen yhdistelmästä ja siitä, että mietitte mikä lattiamateriaali antaa hieman sotkuisuutta anteeksi.

    VastaaPoista
  24. Ihanan idyllinen kylpyhuone. Nuo isot laatat ovat todella hienot ja mielestäni juuri sopivan kokoiset. Itsekin haaveilen pienestä pintaremontista omaan yli kaksikymmentä vuotta vanhaan kylppäriin. Ainakin lasinen suihkuseinä muovisen sijaan olisi kiva, sekä tuollainen lasiovi saunaan.

    VastaaPoista