torstaina, maaliskuuta 09, 2017

Riippukeinun paikka ja mullanvaihtoa

Pientä muutosta tuli olohuoneeseenkin, kun riippukeinu otti ja muutti huoneen nurkkaan. Kovinkaan paljon tuolla kulmassa ei ole tilaa kiikkustella, mutta hieman kuitenkin. Nyt on muuten kattokoukkuna kunnon systeemi eli ei pitäisi irrota ja kestää pyörittämisenkin ;)
Aloitin kukkien multien vaihdon rauhalliseen tahtiin maanantaina. Harras aikomukseni oli saada viherkasvi päivässä tehtyä, mutta jäin heti jälkeen ja toistaiseksi en ole ehtinyt vaihtamaan kuin ison peikonlehden ja silkkimaijan mullat ja ruukut. Ruukuiksi tulee Orthexin Pauliina-säiliöruukkuja (*, joista erityisesti tuo musta 100% uusiomuovista valmistettu versio on mieleeni. Maanantaisen kylvyn, rakkauden ja mullanvaihdon jälkeen tuntuu, että kulahtanut peikonlehti on lähtenyt hurjaan kasvuun ja voi ihan eri tavalla kuin ennen. Hmmm, onpa jännä... se reppana oli nimittäin yli kaksi vuotta ostoruukussaan ja juuretkin tulivat jo hyvän matkaa ulos ruukun reiästä :D
Lauantaille sattuu perinnetiedon ja kuun vaiheiden mukaan paras päivä vaihtaa sisäkukkien mullat, joten koitan tsempata itseni urakoimaan loputkin kasvit kuntoon tuolloin. Kokeilkaahan tekin, onko vanhan kansan viisauksilla vaikutusta kasvien kasvuun ja hyvinvointiin! Kuun vaiheisiin voi tutustua vaikkapa Sarin puutarhat -blogissa.

(* Orthex-ruukut saatu blogin kautta / www.orthexgroup.fi
TallennaTallennaTallennaTallenna
SHARE:

5 kommenttia

 1. No dääämmm. Tuli nyt sitten hosuttua niitten kaikkien kahden viherkasvini kanssa ennen aikojaan. No, syytän kuuta sitten, jos eivät lähde kasvuun. Mutta siis oikeasti olen kyllä ihan varma, että vetelä rönsylilja suoristi ryhtiä välittömästi mullanvaihdon jälkeen. Ja minä kans :). Vähän niinkuin parempi ihminen ja hyväntekijä heti, kun saa niinkin vaativan urakan aikaiseksi heti parin vuoden harkinnan jälkeen...

  VastaaPoista
 2. himotta nuo viherkasvit....mulla ei oo mitään tai no eilen oli pakko ostaa valkoinen orkidea...semmoistakaan ei ole itsellä ollut aiemmin...toisaalta kohtahan on aika laittaa tomaatit ja kurkut niin äkkiä tulee vihreetä!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä tosi kaunis koti!
  No voihan kökkö,nyt on lähdettävä multaostoksille,koska tänä keväänä nimenomaan ajattelin kokeilla näitä kuujuttuja.Lauantaina olisi vielä sopivasti aikaakin myllätä mullan kanssa:)

  VastaaPoista